Makabi napravio brejk protiv Panatinaikosa, Real opravdao ulogu protiv Baskonije 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedili su u gostima ekipu Panatinaikosa sa 91:87 (26:25, 16:25, 21:20, 28:17) i tako poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

Izraelski tim su do brejka u ovoj seriji vodili Bonzi Kolson sa 18, Lorenco Braun sa 16, Vejd Boldvin sa 15 i Džoš Nibo sa 12 postignutih poena.

U redovima Panatinaikosa najefikasniji je bio Matijas Lesor sa 22 poena, Kostas Slukas je dodao 12, dok su Marijus Grugonis i Džerijan Grant postigli po 11 poena.

Utakmica u Atini je rešena u poslednjem minutu. Rezultat je bio 87:87, nakon toga je za Makabi pogodio Braun, a sve je rešeno u narednom napadu kada je Slukas napravio veliku grešku i loptu dodao direktno u ruke Antonijusa Klivlenda. Tačku na ovaj meč stavio je Nibo sa linije za slobodna bacanja.

Druga utakmica ove četvrtfinalne serije igra se za dva dana, takođe u Atini.

U drugoj utakmici ove večeri košarkaši Reala su bili ubedljivi protiv Baskonije rezultatom 90:74 (26:17, 22:20, 22:16, 20:21).

„Kraljevski“ klub je odigrao onako ume i praktično nije pružio nadu timu iz Vitorije da može da dođe do brejka.

Praktično je sve bilo odlučeno nakon druge četvrtine kada su izabranici Ćusa Matea otišli na odmor sa dvocifrenom prednošću.

U drugom poluvrmenu je aktuelni evropski šampion samo povećavao prednost, da bi u finišu susreta malo posustali u napadu što su gosti iskoristili da se spuste na „prihvatljiv“ minus.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Džanan Musa sa 16 poena, dok je u poraženoj ekipi poen manje ubacio Markus Hauvard.

Naredna utakmica ove dve ekipe na programu je u četvrtak uveče u „Vizing centru“ sa početkom u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari