Dončić trojkom "prelomio" Kliperse i Dalas častio brejkom (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS

Mavsi uspeli da u seriji sa Los Anđeles Klipersima poravnaju na 1:1 u pobedama (93:96).

U prvih dvanaest mečeva ovosezonskog plej-ofa nije bilo nijednog brejka, a onda je prvo Indijana trijumfovala u Milvokiju, da bi Dalas u napetoj završnici pobednički napustio Los Anđeles.

U odnosu na uvodni susret, na kojem se Dalas nije ni pojavio, u noći između utorka i srede izabranici Džejsona Kida nastupili su daleko angažovanije, prevashodno kada su defanzivni zadaci bili u pitanju.

Meč je obeležio Luka Dončić koji je duel završio sa 32 poena, devet asistencija i šest skokova. Njegova trojka za 90:81 ispostavila se kao ključna u samom finišu utakmice. Uprkos tome što je domaćin na kraju uspeo da s epribliži gostima, nije imao dovoljno snage i znanja da napravi preokret.

Džejms Harden bio je po Kliperse koban, s obzirom na to da nije uspeo da ponovi izdanje iz prve utakmice kada je ubacio šest trojki iz 11 pokušaja. On je sinoć šutirao veoma loših 2/10 sa distance (22p).

Domaćinu nije pomogao ni Kavaji Lenard (15p) koji se vratio u ekipu nakon što je propustio uvodni susret zbog zdravstvenih problema.

Na pobedničkoj strani, Kajri Irving ponovio je dobru partiju iz prve utakmice. Postigao je 23 poena, Pi Džej Vašington dao je 18, a Derik Džons 10.

Serija se sada seli u Dalas gde će se prvi meč odigrati u noći između petka i subote (2.00).

U sistemu 2-2-1-1-1 jasno je koliko je važan svaki napravljeni brejk.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari