Prodaja karata u Beogradskoj areni uoči revanš meča Crvene zvezde i Budiveljnika prati tempo značaja duela vrednog plasmana u polufinale Evrokupa. Sreda će biti važan dan za crveno-bele.

Prednost od tri poena na kontu Ukrajinaca trebalo bi da se istopi kao mehur sapunice na vrelom parketu najveće hale u zemlji. Duel počinje u 19.30, a svi u timu sa Malog Kalemegdana nadaju se da će najmanje 15.000 navijača pomoći izabranicima Dejana Radonjića da ne sagore u želji da dođu do, gotovo izvesno, dvomeča sa Uniksom.

Činjenica da je Budiveljnik u prethodnoj rundi Evrokupa trijumfovao u revanšu protiv Nantera u Francuskoj, poziva sve na oprez u postavi domaćina. Ukrajinci nisu nepobedivi, ali su vrlo nezgodni ukoliko ih posluži šut sa distance. O njihovim bekovima se gotovo sve zna, ali najveća opasnost po Zvezdinu odbranu zapravo dolazi iz reketa. Prekaljeni Darijuš Lavrinovič najbolji je strelac i drugi skakač tima u Evrokupu. Bez premca, Litvanac je najkvalitetniji košarkaš Budiveljnika, bez obzira što je u trideset i petoj godini života. Reč je o najpokretljivijem centru na Starom kontinentu, zapravo beku „zarobljenom u telu centra“. Sa podjednakim uspehom može da igra i na poziciji krilnog centra. Odličan je u igri leđima, a njegov šut sa distance i napad licem prema košu spadaju u grupu najboljih kada su centri u pitanju.

– Za Lavrinoviča je zadužen Raško – našalio se Marjanović, a zatim je sa puno uvažavanja govorio o litvanskom asu.

– Šalu na stranu, reč je o veoma kvalitetnom igraču. On je sigurno jedan od najboljih košarkaša Budiveljnika, ali ipak ne bih nikoga posebno izdvajao. Ukrajinci su i u kolektivnom smislu izuzetno dobri, tako da je nezahvalno nekoga posebno isticati – istakao je „div“ iz Boljevca.

Dodatni oprez u redovima Zvezde proističe iz podatka da je Budiveljnik na gostovanjima u Evrokupu postizao više od sedamdeset i pet poena. Recept bi trebalo da potraže u Partizanovoj igri u Areni na ovosezonskom evroligaškom meču sa Budiveljnikom u kojem su crno-beli ubedljivo porazili izabranike Ainarsa Bagackisa.

– Nadam se da će navijači doći u velikom broju jer nam je podrška preko potrebna da ostvarimo cilj i odemo dalje. Razlika nije nedostižna, ali protiv ekipe kao što je Budiveljnik nije ni mala. Moramo da im se suprotstavimo čvrstom odbranom i mislim da je ona stvarno ključ pobede – sumirao je centar Zvezde.

Bekovi crveno-belih imaće posebne zadatke u defanzivi, pre svega da uspore i onemoguće rivalsku igru u tranziciji. Strana pomoći sa koje posebno deluju Simonović, Radenović i Dragićević, trebalo bi da bude znatno pokretljivija, pogotovo kada se Lavrinovič bude izvlačio na šut. Samers i on mogu biti vrlo neugodan tandem, koji u proseku zbirno ima i više od petnaest skokova po meču.

Navijačka pomama

Da za meč sa Budiveljnikom vlada veliko interesovanje među navijačima dokaz je i činjenica da je prvog dana prodato čak 6.200 karata. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (Kombank arena, Bilet centar, Dom omladine, TC Ušće i još 150 prodajnih mesta širom Srbije) po cenama od 400 do 1200 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari