– Košarkaši Crvene zvezde poveli su u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Cedevite nakon što su savladali goste iz Zagreba sa 97:88 posle produžetka u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Crveno-belima je šansu da odbrane prednost domaćeg terena doneo Jović u veoma neizvesnom finišu regularnih 40 minuta u kojem su izabranici Dejana Radonjića iščupali pobedu Cedeviti koja je imala blagu prednost, a onda su Miler (igrao uprkos navodnom napadu u noćnom klubu u subotu uveče), Kinsi i Lazić bili nemilosrdni za tri poena i obezbedili mirniji put u Zagreb 22. marta, sa saznanjem da bi eventualnu „majstoricu“ igrali opet pred svojim navijačima.

Zvezda je odlučno krenula po prvu ovosezonsku pobedu nad Cedevitom u ABA ligi, a drugu posle one u Top 16 fazi Evrolige (22:14), ali su gosti brzo preokrenuli u svoju korist za prednost na velikom odmoru (43:37). Zagrepčani su predvođeni Pulenom odbijali nalete crveno-belih, ali se ipak u poslednjih deset regularnih minuta ušlo u egalu (56:56). Pulen i Pilepić su trojkama držali goste u igri, ali je Jović preuzeo odgovornost i bio siguran iz prodora, dok je Cirbes izvukao neprecizno dodavanje Kinsija pre nego što se otišlo u dodatnih pet minuta.

Na kraju, Miler se zaustavio na 24 poena, Cirbes je dodao 19 (11sk), a veliki doprinos pobedi dali su Kinsi (16p), Jović (14p, 8as) i Lazić (12p). Kod gostiju, Pulen je bio najefikasniji sa 24 poena, a pratili su ga Bilan (20p) i Vajt (16p).

– U plej-ofu prvi meč uvek je opterećenje za domaćina. Odlično smo otvorili duel, iako smo promašili veliki broj slobodnih bacanja, dok smo u drugoj četvrtini bili loši u odbrani. Kvalitetan tim Cedevite stekao je prednost, iskusno je držao, ali smo uz veliko zadovoljstvo svih slavili posle proužetaka – istakao je posle meča Dejan Radonjić.

Trener Zvezde se osvrnuo i na navodni napad na Milera konstatacijom da je došao spreman na meč i odigrao odlično, a ako je napravio neki prekršaj klub će reagovati. S druge strane, Amerikanac je naglasio da se oseća odlično i upitao novinare da li izgleda kao neko ko ima ožiljke i kome nedostaje zub, kako se pisalo.



Raspored plej-ofa

15. mart

Crvena zvezda – Cedevitapp 97:88

22. mart

Cedevita – Crvena zvezda20.00

od 26. do 28. marta

Crvena zvezda – Cedevita

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari