Prvi reket sveta definitivno igra svoju najbolju sezonu u karijeri, iako se krajm 2011. učinilo da ne može bolje, ali Novak Đoković nastavlja da pomera granice sa već sada upisanih 70 pobeda u godini, uz samo pet neuspeha. Najbolji igrač planete je do jubileja došao protiv Španca Felisijana Lopeza kojem nije ostavio puno prostora za radovanje (6:2, 6:3), a već danas, tačno u podne, ga očekuje četvrtfinalni okršaj Mastersa u Šangaju protiv Australijanca Bernarda Tomića.


Momak hrvatskog porekla, rođen u Štutgartu, a sa prebivalištem na najudaljenijem kontinentu je veliki izazov zbog razornog servisa koji ako mu krene može biti veliki problem. Međutim, i Novak ima uporište za veru u peti trijumf u isto toliko odigranih međusobnih duela, odnosno šest ako se broji Tomićeva predaja bez izlaska na beton ovogodišnjeg Indijan Velsa. Jedini set Australijanac je Đokoviću oduzeo u prvom meču 2011. od kada je Novak glatko rešavao međusobne duele, pa se tome nada i sada, uz konstataciju da i od dosadašnje maestralne sezone može bolje.

– Trudim se da održim visok nivo igre, a da istovremeno radim na detaljima igre za koje smatram da mogu još da poboljšam. Uvek tražim prostor za napredak, i dalje verujem da ima udaraca na kojima mogu bolje, to je jedna od stvari koje me motivišu – istakao je Đoković koji je protiv Lopeza stvarao veliki broj prilika za brejk i koristio ih u pravom trenutku tako da Špancu nije ostavljao puno prostora za veru u preokret i prolaz u današnje četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari