Retko viđeni perfektan skor na jednom turniru, koji je „star“ pola decenije, Novak Đokovićpokušaće da produži od utorka rano ujutro po evropskom vremenu u prestonici Kine. Najboljeg tenisera na svetu na startu takmičenja u Pekingu čekao je Simone Boleli, iskusni italijanski teniser. Đokovićje u glavnom gradu Kine bio u seriji od 24 pobede bez poraza u toku pet godina koliko je puta i pobeđivao na verovatno najomiljenijem turniru.

Popularnost Novaka u Kini može da se meri sa onom koju većdecenijama istog intenziteta ima naš glumac Bata Živojinović, što podrazumeva i dočekivanja ispred hotela, konstantni nadzor fotoaparata i kamera kao u Velikom bratu i nepresušnu kolonu mladih Kineza željnih autograma i po kojeg saveta najboljeg tenisera današnjice. Svestan svega navedenog Đokovićse trudi da napravi balans između teniskih obaveza i zadovoljstva u vidu velikog broja onih kojima je idol i persona koju obožavaju.

– Volim običaj uoči Kina opena, družimo se sa decom i prenosimo im znanje. Imam priliku da isprobam svoje trenerske veštine i da se uverim koliko sam uspešan u tome. Navijači me u Kini poštuju i to je jedan od razloga zašto se uvek vraćam – potvrdio je Novak da ga u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu veoma vole.

Rival srpskog asa na startu takmičenja zapravo je prekaljeni tridesetogodišnji italijanski teniser, trenutno 59. igračna planeti koji u dosadašnjoj karijeri nema nijedan ATP trofej. Đokovićprotiv Bolelija ima perfektan skor na prethodna tri međusobna susreta.

Nole ubedljiv na vrhu, Ana ispala iz deset

Na najnovijim ATP i WTA listama došlo je do većih promena kada su srpski igrači u pitanju. U muškoj konkurenciji Đokovićje i dalje neprikosnoven na vrhu (15.645), nedostaju mu još tri nedelje da sustigne Džona Mekinroa na petom mestu večite liste. Troicki je zadržao 24. mesto, Lajovićje napredovao za pet pozicija i sada je 80, dok je Krajinovićpopravio plasman za sedam mesta i sada je 87. Kod dama Ivanovićeva je ispala iz najboljih deset i sada je na 15. poziciji, Jankovićeva je napredovala za poziciju tako da je na 24. mestu, Jovanovska se vratila među 100 na 92. poziciji, dok je Krunićeva 96.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari