Srpska muška odbojkaška reprezentacija sastaće se danas od 19.00 u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva u Austriji i Češkoj sa pobednikom meča osmine finala Francuske i Turske koji je odigran sinoć. Srbija se kao prvoplasirana ekipa u grupi A direktno plasirala u dalje takmičenje, dok su drugi i treći tim morali da igraju baraž mečeve.

Naši odbojkaši izgubili su samo jedan set u prvoj fazi takmičenja od Slovenije koja je na ovom prvenstvu pokazala da ima kvalitet.

– Dižemo formu iz meča u meč što je najvažnije, ukoliko ovako nastavimo možemo i do medalje. Lagano smo dobili Austriju sa drugom postavom što je pokazalo da naša odbojka ima budućnost. Takođe i psihološki je važno što smo pobedili jer dižemo ritam. Imali smo vremena da se odmorimo i spremno dočekamo naredni meč – izjavio je Marko Podraščanin.

U prvom meču ovogodišnjeg Evropskog prvenstva Srbija je savladala Tursku sa maksimalnim rezultatom od 3:0. Nakon toga dozvolili su Sloveniji da im oduzme set zbog blagog pada u igri, ali su se ubrzo naši reprezentativci vratili u meč i pobedili. Austrija očekivano nije zadavala veće muke srpskim odbojkašima koji su domaći tim savladali za samo 69 minuta igre.

Iako je prvobitno četvrtfinalni meč naše reprezentacije trebalo da se odigra u danas od 16.00, utakmica je pomerena za 19.00 na zahtev organizatora prvenstva zbog velikog interesovanja Srba koji žive u Beču.

Parovi četvrtfinala

Srbija – Francuska/Turska

Rusija – Bugarska/Estonija

Italija – Slovenija/Finska

Slovačka – Češka/Poljska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari