Partija na gostovanju Efesu rasplamsala im je maštu, Fenerbahče ih je u drugom kolu surovo prizemljio, tako da košarkaši Crvene zvezde pomešanih osećanja dočekuju večerašnje gostovanje Panatinaikosu (20.15) u 3. rundi Top 16 faze.


Za potencijalne reprezentativce Srbije u crveno-belom dresu (Simonović, Štimac, Micić, Gudurić, Dangubić, Jović) od kojih su pojedinci poput Simonovića, Jovića i Štimca bili deo vicešampionskog tima iz Španije 2014. a Vasilije Micić sastava koji je 2013. na Evropskom prvenstvu u Sloveniji zauzeo sedmo mesto, meč u Atini sigurno će biti izazov više da selektoru Aleksandru Đorđeviću na klupi „zelenih“ pokažu kvalitet kojim bi mogli da konkurišu za sastav koji će nastupiti na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Koncentrisan na igru svog tima popularni Sale sigurno će krajičkom oka posmatrati u kom se pravcu razvijaju talenti Micića i Gudurića, a možda i Simanića i Rebića ukoliko večeras dobiju šansu, dok Tejić zbog povrede nije otputovao u Grčku.

– Idemo u goste Panatinaikosu, ekipi koja je godinama u vrhu evropske klupske košarke. I ove sezone su odlični, imaju maksimalan učinak u domaćem prvenstvu, igrali su dobro u prvoj fazi Evrolige, i drugu su počeli dobro, namučili su Fenerbahče u Istanbulu i pobedili Unikahu u Atini. Panatinaikos je tim sa ogromnim iskustvom, koji u svom sastavu ima igrače koji su osvajali Evroligu i koje sa klupe predvodi selektor Aleksandar Đorđević, koji jako dobro poznaje igrače Crvene zvezde. Očekuje nas teška utakmica, u atmosferi koja nam je dobro poznata, jer smo već igrali protiv Panatinaikosa u istoj toj dvorani. Svi igrači su spremni za ovaj duel, osim Tejića, koji ima manjih zdravstvenih problema, zbog kojih je ostao u Beogradu – podsetio je Dejan Radonjić na prošlosezonske duele sa Panatinaikosom u istoj fazi Evrolige. PAO je pobedio u Atini (74:69), dok je Zvezda slavila u Pioniru (69:68).

PAO želi u četvrtfinale Evrolige, pobedom nad Unikahom u prethodnom kolu pokazali su da im je domaći teren baza iz koje crpe ambicije, čiji dometi zavise i od učinka srpskih centara Miroslava Raduljice i Ognjena Kuzmića, odnosno Beograđanina Vladimira Jankovića i bivšeg asa Partizana Aleksandra Pavlovića u spoljnoj liniji. Nik Kalates i Dimitris Dijamantidis u svojoj 12. sezoni u dresu „zelenih“, osnovni su ideolozi igre, u čijoj realizaciji pod košem važnu ulogu ima Raduljica, najbolji strelac tima u Evroligi sa 11,4 poena po meču. PAO će biti oslabljen neigranjem Nikosa Papasa, u defanzivnom aspektu igre Kalates će pokušati da svede Jovića na „razuman“ broj asistencija, dok će Kuzmić biti zadužen za Cirbesovu igru pod košem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari