Ana Ivanović, nekada najbolja teniserka sveta a sada 62. na WTA listi, konačno je ostvarila važnu pobedu koja bi mogla da joj pomogne da se konačno vrati u formu. U prvom kolu turnira u Sinsinatiju srpska teniserka savladala je Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:2).

Njena igra je i u ovom meču imala oscilacije, ali je Ana konačno pokazala želju za pobedom. Posle loše partije u prvom setu, srpska teniserka je uspela da popne svoju igru na viši nivo i odličnim forhendom i još boljim servisom matira protivnicu. Azarenka se pri rezultatu 5:3 u drugom setu nalazila na samo dva poena do pobede ali je Ivanovićeva uspela da okrene meč u svoju korist.

Ivanovićeva nije krila oduševljenje posle ove pobede podsetivši da je Beloruskinja osvojila trofej prošle nedelje u Stenfordu. Ipak, rad i upornost doveli su je do dorbog rezultata, a srpska teniserka nije zaboravila ni podršku publike, naročito klinaca koji su je bodrili uprkos večernjem terminu.

U drugom kolu Ana će odmeriti snage sa Jaroslavom Švedovom koja je na startu turnira bila bolja od Alje Kudrjavceve sa 2:0 u setovima. Svesna da joj sledi još jedna teška borba, Ivanovićeva je izjavila da će se truditi da održi mentalnu snagu i primeni sve što je naučila na treninzima. Teniserka iz Kazahstana, 32. na WTA listi, igrala je protiv Ane jedini put 2007. godine na turniru u Majamiju kada je nadigrala Srpkinju sa 2:0 u setovima.

Viktor pobedio Čilića, povreda Janka

Viktor Troicki je odlično startovao na turniru u Torontu, pošto je u prvom kolu savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:0 (6:4, 7:6), posle 110 minuta igre. Njegov današnji rival biće Nemac Filip Kolšrajber, kome je Janko Tipsarević predao meč zbog povrede članka pri rezultatu 2:2 u prvom setu. Novak Đoković je bio slobodan u prvoj rundi, pa će danas igrati protiv Francuza Žilijena Benetoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari