Novak je do trijumfa stigao za nešto manje od sat i po vremena igre. Kako je u Pekingu sve vreme pljuštala kiša, organizatori su uspeli da sve protekne u najboljem redu. Naime, Đoković je savladao Kanađanina Vaseka Pospišila rezultatom 2:0 (6:3, 7:5) i plasirao se u treće kolo turnira u Pekingu. Meč je svakako obeležila istrajnost Kanađanina i pokušaji da preokrene igru u svoju korist.


Đoković je posle ubedljivo dobijenog prvog seta u drugom delu igre počeo da greši, što je Pospišilu dalo vetar u leđa. U četvrtom servis gemu Đokovića bila je prva brejk šansa koju je uspeo da iskoristi Pospišil i povede sa 3:4 u drugom setu. Nakon kratke dekoncentrisane igre, Đoković je opravdao zašto je na samom vrhu i uzvratio je brejkom, čime je definitivno uzdrmao protivnika. Srbin ekspresno dobija svoj servis sa 6:5, Kanađanin se borio u dva navrata, a treću priliku koristi Đoković i dobija drugi set sa 7:5. Prvi reket Srbije u polufinalu igraće protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Španac Pablo Anduhar i Bugarin Grigor Dimitrov.

Đoković vodi u međusobnim duelima protiv Dimitrova sa 4:1, a sa Anduharom iz dva duela ima perfektan skor.

Ana i Viktor gledaju u nebo

Ana Ivanović, deveta na WTA listi, u osmini finala sastaje se sa Nemicom Sabin Lisicki. Ako vremenski uslovi u Pekingu dozvole, meč će se održati u četvrtak, kao i meč Viktora Troickog koji je prethodni dan pomeren. Troicki će igrati meč protiv osmog tenisera sveta Čeha Tomaša Berdiha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari