Niko nije očekivao, a ni sam Kei Nišikori po sopstvenom priznanju, da Novak Đoković poklekne u polufinalu US opena, ali se to dogodilo pa će Njujork imati nesvakidašnje finale grend slema jer posle ko zna koliko vremena za titulu se neće boriti Endi Marej, Rafael Nadal, Rodžer Feder ili srpski teniser već 25-godišnji Japanac i Hrvat Marin Čilić.

– Ne računajući drugi set, moja igra nije bila ni blizu nivoa koji želim. Mnogo neiznuđenih grešaka, mnogo kratkih loptica. Jednostavno nisam bio ja. Nisam imao ravnotežu, pravio sam previše grešaka, a on je koristio plitke loptice i nije grešio. Moji udarci jednostavno nisu bili tu. Vreme mi nije odgovaralo, ali bilo je isto i meni i njemu tako da to ne može biti izgovor. On je bio sjajan, svaka mu čast, svestran je igrač – rekao je Đoković posle meča u kojem je poražen sa 3:1 po setovima 6:4, 1:6, 7:6, 6:3.

Da se plasirao u finale, prvom nosiocu, koji će na novoj ATP listi povećati prednost u odnosu na Rafaela Nadala iako je ispao ranije nego prošle godine, ovo bi bilo peta uzastopna borba za titulu na US openu, a samo je jednom podigao pehar. Sa druge strane Kei Nišikori ispisao je istoriju jer posle nekoliko decenija Japan ima finalistu grend slema.

– Jesam iznenađen, ali ne mnogo. Uvek sam spreman da igram sa najboljim teniserima. Posebno ove godine sam igrao veoma dobro. Igrao sam u finalu jednog Mastersa i sve najbolje igrače sam već pobeđivao. Bio sam malo nervozan, bilo je ovo ipak moje prvo Gren slem polufinale. Ali, mislim da mi je samopouzdanje mnogo pomoglo. Igrao sam dobro, veoma agresivno, nisam čekao lopticu. Iako mi je rival bio Novak, igrao sam svoj tenis i sve je bilo kako treba – rekao je Nišikori.

Finale između Marina Čilića, koji je sa 3:0 pobedio Rodžera Federera, i Keija Nišikorija na programu je danas od 23.00 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari