Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je savladao Stana Vavrinku sa 2:0 (6:4, 6:1) na putu do polufinala Sinsinatija, jedinog turnira iz Masters serije na kojem nikada nije slavio. Sigurnom igrom protiv Švajcarca naš as je potvrdio da je loša partija protiv Gofana prošlost, a dodatna motivacija može biti i osveta Vavrinki za poraz u finalu Rolan Garosa, uz aktuelno nadmetanje jedinog značajnog turnira na kojem nije sitzao do pehara.

Đoković je u meč sa petim reketom planete ušao spreman da upiše 20. trijumf u 24. međusobnom odmeravanju snaga, ali je Vavrinka dobro servirao i nije davao priliku za brejk. Međutim, koncentracija mu je pala u devetom gemu, Novak mu je oduzeo servis, a potom i svojim početnim udarcem poveo sa 1:0. U durgoj deonici nije bilo veće drame. Đoković je odmah napravio brejk, a kada je to uradio i drugi put bilo je jasno da je kraj blizu (4:0). Ostalo je samo da se odigra do poslednjeg poena, ali se naš teniser nije zaustavio već je susret okončao na servis Švajcarca, trećim brejkom u drugom setu.

Prepreka do novog finala u Sinsinatiju biće mu Ukrajinac Aleksander Dolgopolov koji je napravio iznenađenje eliminacijom Čeha Tomaša Berdiha, u ionako najslabijoj četvrtini žreba jer se Nišikori povukao posle žreba. Subotnji duel biće peto odmeravanje snaga najboljeg i 66. na ATP listi i prilika Đokoviću da zadrži maksimalan skor. Međutim, Novak mora biti veoma oprezan jer je Dolgopolov u poslednjem meču “pokazao zube”. Ukrajinac je na ovogodišnjem Mastersu u Majamiju osvojio prvi set, držao se do 5:5 u drugom, a onda je Đoković dodao gas i sa osam gemova u nizu prošao u četvrtfinale i potom osvojio pehar.

 

Ana “ispustila” Serenu



Bila je Ana Ivanović na pragu pobede nad prvom igračicom sveta Serenom Vilijams, vodila je sa 1:0 u setovima i imala brejk u drugom, ali je Amerikanka uspela da se vrati i na kraju slavi sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:2). Svoj meč četvrtfinala u Sinsinatiju u noći između petka i subote igrala je i Jelena Janković protiv Slovakinje Ane Karoline Šmiedlove.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari