Posle Viktora Troickog ni 10. teniser sveta Janko Tipsarević nije uspeo da upiše pobedu na startu Masters turnira u Monte Karlu. Osmi nosilac prestižnog takmičenja je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom ga je sačekao Bugarin Grigor Dimitrov (34. na ATP listi) i napravio iznenađenje pobedivši ga sa 2:0 (7:6, 6:1) nakon sat vremena i 34 minuta igre.

I u ovom, kao i u mnogim mečevima ove ne tako sjajne sezone po njega, Tipsarević je porazio sam sebe. Odmah u prvom gemu oduzeo je protivniku servis i potvrđivao taj brejk iz gema u gem, ali je posustao kada je bilo najbitnije, pri serviranju za set u u desetom gemu. Tipsarević je tada propustio dve set lopte i to sve zahvaljujući vezanim greškama čime je bukvalno poklonio mladom Bugarinu gem. U taj-brejku je bilo jasno da je srpski teniser psihički pao i Dimitrov nije imao mnogo posla za vođstvo od 1:0 u setovima.

Maratonski gem otvorio je drugi set, Janko je spasio čak četiri brejk lopte i poveo sa 1:0 ali je to bilo sve od njega na ovom meču. Dimitrov je kažnjavao sve greške protivnika i rutinski priveo meč kraju, a u trećem kolu sastaće se sa boljim iz meča Roberto Bautista Agut (Španija) – Florijan Majer (Nemačka).

Janko je u nedelju završio takmičenje i u dublu jer je već u prvom kolu poražen u paru sa Lukašom Kubotom, dok je Viktora Troickog u singlu savladao Jarko Nieminen. Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.646.495 evra, a titulu brani Španac Rafael Nadal.

Novak igra u Monaku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio je juče da će nastupi na Mastersu u Monte Karlu. Potvrdu ove informacije preneli su francuski mediji na osnovu izjave Novakovog trenera Marijana Vajde koji je rekao da je zglob u daleko boljem stanju nakon povrede u Dejvis kupu. Jedini preostali predstavnik Srbije će se u drugoj rundi u Kneževini Monako sastati sa Mihailom Južnim iz Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari