S ruba poraza u potpuni preokret: Olga Danilović spasla četiri meč-lopte na svom debiju u Madridu 1Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Olga Danilović, koja je na 122. mestu najbolje plasirana srpska teniserka na svetskoj listi, prošla je dva kola u kvalifikacijama na šljaci u Madridu, a na debiju na glavnom turniru se sa ruba poraza sasvim vratila u život.

Pobedila je Francuskinju Klaru Birel (44. mesto) s 3:6, 7:6 (10:8), 6:4.

Pri vođstvu protivnice s 5:3 u drugom setu, iskoristila je, spasavajući i jednu meč-loptu, treću brejk-priliku da joj se primakne i unese neizvesnost u duel izjednačenjem u sledećem gemu.

U taj-brejku je bilo 6:4 i 7:6 za francusku igračicu, ali je upravo na te njene šanse da reši utakmicu u svoju korist Olga bila najprisebnija, hvatajući poslednji voz za set odluke.

Dobila je i volju i snagu da istrajava na putu potpunog preokreta.

Nije se pokolebala ni pošto je suparnica, koja je zbog prohladne večeri obukla duge rukave, dostigla njeno vođstvo od 3:1

Na 5:3 je servirala za pobedu, ali je nestrpljivošću da do nje dođe pružila šansu Francuskinji za opstanak, koju ova nije iskoristila.

Danilovićva, koja je u Madridu posustajala u predtakmičenju sva tri prethodna puta (2018-19, 2023). sastaje se u drugom kolu s Amerikankom Danijel Kolins (15). Ona je došla u špansku prestonicu s 13 pobeda uzastopce, kao osvajač trofeja u Majamiju i Čarlstonu pred domaćom publikom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari