Dok je turniru u Indijan Velsu bio u završnoj fazi Janko Tipsarević je sa porodicom došao u Majami, nadajući se da će biti spreman za povratak na teren posle oktobra 2013. Drugi Masters u sezoni, koji se održava na Floridi, trebalo je da bude mesto na kome će nekada osmi reket planete zabeležiti prvi nastup posle velikih problema koje je imao sa tumorom na peti.

Nažalost, posle više razgovora sa najbližima, ali i nakon treninga pod najvećim opterećenjem, Tipsarević je odlučio da povratak odloži za neki turnir u bliskoj budućnosti, smatrajući da u ovom trenutku nije spreman da odgovori na sve zahteve turnira u Majamiju, gde će se, osim Rodžera Federera, pojaviti najbolji igrači današnjice.

            Tipsarević je van terena godinu i po dana, za svo to vreme borio se sa tačnom dijagnozom problema na peti, a zatim operacijom. Posle dva hirurška zahvata, uspeo je da se u potpunosti oporavi, fizički ozdravi, međutim, po svemu sudeći još uvek nije spreman za najveće napore na turnirima.

            Zbog podužeg odsustva Janko je trenutno bez plasmana na ATP listi, međutim srpski teniser ima pravo na takozvani „povlašćeni renking“, tako da će nakon povratka zauzeti mesto koje je imao pre zdravstvenih problema, negde oko 50. pozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari