Jelena Janković i Janko Tipsarević, lakše nego što se očekivalo, plasirali su se u treće kolo drugog grend slema sezone Rolan Garosa. Najbolja srpska teniserka na drugoj stepenici savladala je Veru Duševinu iz Rusije sa 2:0 (6:3, 6:2) posle 79 minuta igre i izborila duel sa Betani Matek Sands iz SAD.

Deseta kosturašica i 34. igračica WTA liste do sada su se sastajale u tri navrata u kojima Amerikanka vodi sa 2:1 u seriji, ali je Jankovićeva dobila njihovo poslednje odmeravanje snaga u Rimu prošle godine.

Duel sa Ruskinjom počeo je loše za srpsku teniserku budući da je Duševina odmah napravila brejk, ali je Jankovićeva uzvratila istom merom i izjednačila na 1:1. Od tog trenutka 10. igračica sveta preuzela je konce meča u svoje ruke i novim brejkom rešila prvi deo igre u svoju korist. Drugi set počeo je još bolje, osvajanjem gema na servis protivnice i vođstvom od 3:0, a kada je neutralisala i poslednji trzaj protivnice privela je susret kraju.

Nešto ranije prolaz u treće kolo na pariskoj šljaci obezbedio je i Janko Tipsarević rutinski savladavši Španca Pere Ribu sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:0) za samo 80 minuta. Njegov naredni rival biće treći reket sveta i najbolji igrač u istoriji tenisa Švajcarac Rodžer Federer. Stekao se utisak da je u okršaju sa 65. na ATP listi Tipsarević igrao dosta rezervisano, kako bi upravo sačuvao snagu za pokušaj da u četvrtom međusobnom duelu upiše prvu pobedu protiv Švajcarca. Tako je član srpske Dejvis kup reprezentacije skraćivao poene bez mnogo trčanja i iznenadio protivnika, čime je postigao da Riba osvoji samo četiri gema.

Đoković igrao sinoć

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igrao je sinoć, sa nekoliko sati kašnjenja zbog „gužve“ na terenu „Filip Šatrije“, svoj meč drugog kola na Rolan Garosu protiv Viktora Haneskua iz Rumunije. U potencijalnom trećem kolu on će igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari