Najbolji srpski teniser Novak Đoković lako je izašao na kraj sa Špancem Robertom Bautistom-Agutom i posle samo 59 minuta obezbedio mesto u četvrtfinalu turnira u Dubaiju – 2:0 (6:1, 6:3).

Novak je od početka meča potvrdio razliku u klasi, a nakon 5:0 u uvodnom setu postalo je jasno da će se brzo izboriti za duel sa Rusom Mihailom Južnim (16.00), koji je bio bolji od Britanca Džejmsa Vorda sa 2:0 (6:1, 7:6).

– Odigrao sam stvarno dobar meč od prvog do poslednjeg poena. Nisam imao uspona i padova, a posebno sam zadovoljan servisom koji mi je pomogao da lako ostvarim pobedu. Južni je već dugo pri vrhu, ima jedan od najlepših i najefektnijih jednoručnih bekhenda na ATP turu. Izgleda malo neobično način na koji on drži reket, počne sa dve, a završi jednom rukom. Veoma je dobar i talentovan igrač – istakao je Đoković, koji nije propustio priliku da ponovo izrazi zadovoljstvo zbog saradnje sa Borisom Bekerom.

– Na čemu god da želi da radi u mojoj igri, prethodno prodiskutuje o tome sa svima nama. Naravno, svi mi mnogo poštujemo Borisa. Veoma mi je drago što je on u timu, osećam da može pozitivno da doprinese mojoj igri i mentalnom sklopu – zaključio je Đoković.

Pre desetog meča sa Južnim, Novak vodi 6-3 u trijumfima, što potvrđuje da srpskom teniseru neće biti baš lako da ostvari cilj. Prošle godine su se sastali dva puta, a Đoković je u Monte Karlu slavio posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:4), dok je set izgubio i na US openu – 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:0). Pobednika ovog duela u borbi za finale čeka bolji iz susreta između četvrtog nosioca Rodžera Federera i Lukaša Rosola.

Zimonjić i Nestor danas na terenu

Srpsko-kanadski dubl u sastavu Nenad Zimonjić i Danijel Nestor odmeriće danas snage sa špansko-holandskim parom koji čine Bautista-Agut i Sijsling u četvrtfinalu Dubaija. Interesantno je da je Špancu ovo drugi rival iz Srbije u dva dana budući da se sastao i sa Novakom Đokovićem u singlu. Noćas je na teren u Akapulku izlazila i Bojana Jovanovski, a rivalka joj je bila Marina Eraković sa Novog Zelanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari