Dugo je Mareju trebalo da „otvori dušu“ kada je njegovo donos sa Novakom Đokovićem u pitanju. Posle trijumfa u Montrealu Škot je priznao da su veštačku tenziju između njega i Novaka proizveli novinari, a kulminacija je doživljena nakon ovogodišnjeg finala Australijan opena.


– Ljudi su mi govorili kako je tenis danas dosadan i da svi vrhunski igrači imaju dobre međusobne odnose. Onda sam poslednjih godina od medija često dobijao pitanja. Želeli su da se Novak i ja ne volimo, ili da se Rafa i Rodžer ne vole – da postoji određeni animozitet – istakao je Marej.

Škot je podsetio da se Đoković i on poznaju još od 12-13. godine i da njihov odnos niko ne može narušiti.

– Imam veliko poštovanje za Novaka kao tenisera, znam ga otkad smo imali 12-13 godina. Teško je biti ekstremno blizak sa nekim protiv koga igraš velike mečeve, to je normalno. Ali mi imamo odličan odnos. Pre neki dan smo igrali basket zajedno i veoma dobro funkcionišem sa Novakom – poručio je škotski teniser.

Nole na startu sa Francuzem

Prvi meč u Sinsinatiju Novak Đoković odigraće danas u drugom kolu (u prvom bio slobodan) i to protiv Francuza Benoe Pairea, kvalifikanta koji je na startu eliminisao Žila Milera iz Luksemburga. NJih dvojica se nikada ranije nisu sastajali; Paire je osvojio samo jedan turnir iz ATP serije, trenutno je 42. na svetskoj listi, a zaradio je u karijeri 2,674,627 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari