Dejvis kup reprezentacija Srbija suprotstaviće se u kompletnom sastavu Češkoj u polufinalu ovog takmičenja (17-19. septembar) budući da se Novak Đoković juče u ranim popodnevnim časovima pridružio timu. Žreb za takmičenje će biti obavljen danas u podne, a finalista Otvorenog prvenstva SAD i drugi reket sveta kaže da je iscrpljen napornim mečevima sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, ali da će dati sve od sebe kako bi se savladala druga na rang listi Dejvis kup selekcija.


– Igrao sam odličan turnir u Njujorku, prikazao možda i svoj najbolji tenis u poslednjih 12 meseci. Vratio sam samopouzdanje i vrlo sam srećan zbog toga. Pomalo sam iscrpljen, ali za istorijski meč reprezentacije Srbije uvek može da se nađe dodatni motiv i energija, pa mogu da zaigram već u petak – istakao je Đoković na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

On je dodao da dobro poznaje protivnika koji velike nade polaže u Tomaša Berdiha, sedmog na ATP listi, ali i da iskusni Radek Štepanek bez obzira što nije u formi može puno da pokaže jer Dejvis kup dodatno motiviše. Jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić u prvi plan je istakao češki par koji je odlično uigran i koji je prošle godine izgubio samo jedan meč u Dejvis kupu i to u finalu od Španije. On je podsetio da su Berdih i Štepanek u paru nedavno u Vašingtonu bili bolji od njega i Danijela Nestora.

Selektor Bogdan Obradović u prvi plan je stavio dobru atmosferu u timu i predanost tokom treninga jer su ostali igrači od subote u Beogradu gde treniraju sa Nikolom Pilićem. On je napomenuo da njegovi momci uvek idu na pobedu i da veruje da Srbija može i dalje od polufinala. Da je zajedništvo najvažnije potvrdili su Viktor Troicki i Janko Tipsarević koji su rekli da nije bitno ko će od njih dvojice igrati u singlu, a ko u paru sa Zimonjićem, već da je jedino važno osvojiti tri boda i konačnu pobedu.

Pilić: Blagi smo favoriti

Nikola Pilić, savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije, dao je našem timu blagu prednost uoči polufinala sa Češkom.

– Možda nam Česi spreme iznenađenje pa Štepanek ne bude igrao protiv Đokovića u petak kako bi ostao odmoran za dubl i singl u nedelju. Međutim, ako Novak ovako umoran pruži 80 odsto igre sa US opena imamo blagu prednost jer on trenutno igra najbolji tenis u karijeri – istakao je Pilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari