Kao što su i navikli sve ljubitelje tenisa, Novak Đoković i Rafael Nadal priredili su publici u polufinalu Rodžers kupa u Montrealu meč za pamćenje, iz kojeg je španski teniser izašao kao pobednik čime je sprečio najboljeg igrača na ATP listi da odbrani titulu – 2:1 (6:4, 4:6, 7:6).


Đoković je u meč ušao nervozno što je Nadal odmah iskoristio i napravio brejk, do kraja seta je još jednom oduzeo prvom teniseru sveta gem, a Novak nije u potpunosti uspeo da se vrati u prvu deonicu pa je gubio sa 1:0. Već u drugom je viđena drugačija slika na terenu, jer je šampion Rodžers kupa iz 2007, 2011. i 2012. smirenije ušao u set, prvi je oduzeo servis protivniku i „uveo“ meč u treću odlučujuću deonicu. Najneizvesnije bilo je u trećem setu koji je završen u taj brejku kada je Nadal odigrao bez greške i poveo sa čak 6:0 što Đoković, iako poznat kao veliki borac, nije mogao da nadoknadi, pa je Španac izborio finalni duel protiv domaćeg tenisera Miloša Raonića.

– Bio je ovo veoma neizvestan meč i mislim da je samo nekoliko poena odlučilo pobednika. Imao sam šanse, isto kao i on. Ali, mislim da je jednostavno na kraju on odigrao bolje. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog, to je uzbudljiv meč za gledaoce. Obojica igramo na visokom nivou i obojica želimo pobede u ovakvim mečevima. Sada je on u tome uspeo – izjavio je Đoković posle meča.

Turnir u Montrealu igra se za nagradni fond od 2,89 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari