Novak Đoković uspešno je prebrodio prvu prepreku na putu ka odbrani titule na turniru ATP serije 500 u Pekingu, dok je najbolje rangirana teniserka iz Srbije Ana Ivanović uspela da se plasira u 3. kolo turnira u kineskoj prestonici.

Prvi teniser sveta savladao je Španca Giljerma Garsiju-Lopeza 6:2, 6:1 posle jednog časa i četiri minuta igre na centralnom terenu. U svom prvom meču posle poraza od Nišikorija u polufinalu US Opena, srpski teniser je naišao na žestok otpor Garsije-Lopeza u prvoj polovini prvog seta, gde je dva puta gubio gemove na svoj servis. Đoković, koji nikako nije uspevao da pronađe idealan početni udarac, ipak je zaustavio seriju brejkova u sedmom gemu i potom oduzeo još jedan servis svom rivalu za konačnih 6:2 u prvom setu. Na početku drugog seta oba tenisera su zadržala svoj servis. U četvrtom gemu Novak pravi ključni brejk za vođstvo od 3:1 i ubrzo završava meč protiv žilavog protivnika. Đoković je zabeležio sedmu pobedu u isto toliko mečeva protiv tenisera iz Španije. Garsija-Lopez je samo jednom uspeo da uzme set četvorostrukom šampionu turnira u Pekingu, na mastersu u Monte Karlu ove godine.

Novak se u narednom kolu, danas, sastaje sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom, koji je bio bolji od češkog tenisera Lukaša Rosola u dva seta (6:4, 6:3). Pored Đokovića na terenu će se pojaviti i Viktor Troicki u duelu protiv Čeha Tomaša Berdiha.

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Pekingu posle sigurne pobede nad Švajcarkinjom Rominom Oprandi (6:4, 6:2). Oprandi, koja je u prvom kolu savladala Bojanu Jovanovski, bila je donekle ravnopravan rival našoj teniserki samo u prvom setu. U drugom delu bivši svetski broj jedan uspostavlja apsolutnu dominaciju na terenu i posle 77 minuta igre obezbeđuje plasman u osminu finala prestižnog takmičenja. Ivanovićeva će se za plasman u najboljih osam na turniru boriti protiv Sabine Lisicki. Nemica je eliminisala Kanađanku Bušar, jednu od Aninih najvećih rivalki u borbi za završni turnir sezone u Istanbulu, sa 6:2, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari