Posle loših partija na mastersima u Torontu i Sinsinatiju Novak Đoković je pobedom nad Dijegom Švarcmanom na startu US opena nagovestio neke bolje dane – 3:0 (6:1, 6:2, 6:4). Njega u drugom kolu očekuje duel sa Francuzem Pol-Anrijem Matijeom. Nole je posle meča sa Argentincem bio veoma zadovoljan nastupom koji će mu puno značiti sa aspekta samopouzdanja, nakon što je na prethodna dva turnira bio neprepoznatljivo loš.

– Uslovi su bili nešto drugačiji, ali uspeo sam da se adaptiram. Poslednje tri nedelje, u Sinsinatiju i Torontu, bile su teške i emotivne, nisam mogao da nađem svoju igru, nisam se dobro osećao na terenu. Mnogo stvari su se desile u mom životu u poslednja dva meseca i verovatno nisam bio psihički spreman da igram na visokom nivou. Ali, sada je drugačije, spreman sam – poručio je Đoković.

Srpski teniser postavljen je za prvog nosioca na poslednjem grend slemu u sezoni. On je prošle sezone stigao do finala u Njujorku, što znači da na ovogodišnjem nastupu brani puno poena. Pritisak je povećan samim tim što je potpuno podbacio na prethodna dva turnira.

– Nije prvi put da sam prvi nosilac i nadam se da nije poslednji. To je privilegija i odgovornost. Pritisak je deo sporta, na to sam već navikao. Uživam u pritisku, jer daje smisao onome što radim. To me dodatno motiviše. Dobro sam udarao lopticu, zadovoljan sam prvim mečom – istakao je srpski teniser.

Đokovića u narednom kolu očekuje meč sa 81. teniserom sveta. To će biti njihov sedmi susret, a u prethodnih šest duela srpski teniser bio je uspešniji u pet navrata. Ohrabrujuća je činjenica da je Novak u poslednja četiri međusobna meča bio uspešniji u odnosu na iskusnog rivala iz Francuske.

Četvorka igrala sinoć

Četvoro naših tenisera sinoć je startovalo na US openu. Ana Ivanović je prva izašla na teren, a njena rivalka bila je domaća igračica Alison Riske. Filip Krajinović se kroz kvalifikacije domogao glavnog žreba, a njegov prvi rival bio je Amerikanac Tim Smiček. Aleksandra Krunić sastala se sa Poljakinjom Kataržinom Piter, dok je Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom igrao protiv britanskog para Kolin Fleming-Ros Hačins.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari