Najbolji teniser sveta Novak Đoković superiorno je juče prošao u četvrtfinale turnira u Dohi prepustivši Ukrajincu Sergeju Stahovskom samo tri gema (6:2, 6:1), kao i Dušanu Lajoviću dan ranije, a već danas (oko 15.30) će odmeriti snage sa starim poznanikom Ivom Karlovićem iz Hrvatske.

Biće to tek treći međusobni susret našeg asa i iskusnog igrača u kojem će Novak imati priliku da smanji listu tenisera u ATP turu protiv kojih nema pozitivan skor. Interesantno je da su se Đoković i hrvatski gorostas oba puta sreli u 2008. kada je Novaku pripao meč na šljaci Hamburga, dok je Karlović zahvaljujući razornom servisu na betonu Madrida slavio u dva tajbrejka.

Pokušaće Karlović i danas da se osloni na silovit početni udarac, ali pitanje je koliko će mu to pomoći s obzirom da je Đoković u poslednjih sedam godina ritern doveo do savršenstva. Na Novakovoj strani biće iskustvo, iako je osam godina mlađi od Karlovića, ali i svi ostali parametri, pa će pomenuti jak servis biti i jedina karta na koju će Hrvat moći da igra. Đoković je u prethodna dva meča u Kataru pokazao da je prehlada stvar prošlosti. Naš teniser igra raznovrsno i veoma nadahnuto od prvog udarca u 2015. sa jasnom ambicijom da nastavi dominaciju, a na terenu u Dohi je pokazao i veliki optimizam sa kojim ulazi u mečeve.

– Želim vam srećan Božić. Hvala svima koji su došli ovde da me podrže. Nikad nisam bio u Kataru, ali sad kada vidim kako je ovde lepo, dolaziću sigurno češće – rekao je Đoković posle pobede nad Stahovskim, nakon što je čestitku za praznik svima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru ispisao i na kameri.

Kada je u pitanju sam meč protiv Stahovskog, 57. na ATP listi je još pre kraja prvog gema zatražio pomoć lekara zbog problema sa nogom, ali je normalno nastavio meč. Ipak, razlika u kvalitetu izašla je ubrzo na videlo jer je srpski teniser napravio brejk za vođstvo od 3:1. Ukrajinac je imao priliku da se vrati u set, ali je propustio tri brejk lopte i osim što je malo izmorio protivnika nije uspeo da napravi povoljan rezultat – 5:2. Prvi nosilac u Dohi je već u narednom gemu kaznio protivnika zbog propuštenih prilika i osvojio prvi set. I u drugom je bar na početku viđeno slično jer je takođe u četvrtom gemu Stahovski posustao pri svom servisu, što je za njega i bio kraj u ovom meču.

Đoković protiv Nadala za finale

Novak Đoković i Rafael Nadal svoj prvi međusobni susret u 2015. imaće u neuobičajenom ambijentu s obzirom da će se sastati u polufinalu dublova u Dohi. Najbolji singl igrač sveta i njegov partner Filip Krajinović su do borbe za finale došli pobedom nad kolumbijskom kombinacijom Kabal-Farah (6:3, 7:5), dok je Nadal u paru sa Argentincem Huanom Monakom do susreta protiv Novaka došao trijumfom nad Nemcem Bekerom i Sitakom sa Novog Zelanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari