Druga najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković danas nastavlja takmičenje na turniru u Strazburu, a protivnica Beograđanke sa 25. mesta na poslednjoj WTA listi u meču četvrtfinala biće, za 16 pozicija slabije plasirana, američka koleginica Sloun Stivens.


Do četvrtog međusobnog susreta Jankovićeva je došla pobedom nad Saisaj

Ženg iz Kine – 2:0 (6:3, 6:3), dok je Stivensova to uradila preko sunarodnice Koko Vandevege, isto u dva seta (6:3, 6:4). Sa skorom od tri trijumfa, od kojih je poslednji zabeležila prošlog leta u Sinsinatiju (SAD), Jelena važi za apsolutnog favorita, ali će joj sigurno biti potrebno više od pozitivne tradicije za plasman u pretposlednju rundu francuskog turnira, s nagradnim fondom od 250.000 evra.

Dobre vesti za srpski tenis stižu i iz Nice, gde je Dušan Lajović (75. na ATP listi) prošao u četvrtfinale turnira, pošto je juče sa 2:1 (6:3, 4:6, 7:5) savladao bolje kotiranog Španca Pabla Bustu Karena (61). Lajović je dominirao u prvom setu, Kareno mu je uzvratio u nastavku, da bi najveća borba bila vođena u trećem delu meča. Naš takmičar je na kraju imao hladniju glavu i precizniju ruku kada je to bilo najpotrebnije, što mu je donelo ostanak na pripremnom turniru za Otvoreno prvenstvo Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari