Dejvis kup reprezentacija Srbije dočekaće od petka do nedelje Kanadu u polufinalu ovog takmičenja, uverena da može proći u finale i podići pehar kao i 2010. Selektor Bogdan Obradović, ali i svi ostali teniseri, svesni su da će rezultat u Kombank areni zavisiti od stanja u kojem se Novak Đoković, najverovatnije večeras, vrati posle finala US opena u kojem je nakon velike borbe poražen od Rafaela Nadala sa 3:1 (6:2, 3:6, 6:4, 6:1).


– Tek kada se Novak vrati u Beograd, znaćemo u kakvom je stanju i raspoloženju za duel sa Kanadom. Međutim, tako je bilo i za meč u Belgiji kada se vratio s Australijan opena i pre dve sezone protiv Argentine isto posle US opena. On je sam odlučio da igra za reprezentaciju jer mu je čast da nastupi za Srbiju i to ne smemo zaboraviti – istakao je Obradović.

Selektor se osvrnuo i na formu ostalih igrača podsetivši da su se Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić tek vratili iz Njujorka i prošli su „džetleg“ sa vremenskim zonama. On je pohvalio organizatora za do sada najbolju pripremu meča, pre svega šljake u Areni, jer je „teren pripremljen odlično kao nikada do sada“.

Optimističan je i Janko Tipsarević nakon svojih dobrih partija proteklih mesec dana, uz konstataciju da ne stoji navodna izjava Danijela Nestora da su Kanađani favoriti u svim mečevima u kojima ne igra Đoković.

– Ne verujem da je Danijel rekao da je Vašek Pospišil favorit protiv mene na šljaci. Kao ni da je njihov dubl u prednosti protiv našeg, pa Zimonjić i ja smo ih pobedili na Olimpijskim igrama. Kada je u pitanju moja igra, osećam se znatno bolje od Sinsinatija. Pre toga sam donosio neke pogrešne odluke na terenu, ali sada imam daleko više samopouzdanja. Više se borim i više želim pobedu, tako će biti i za vikend. Što se Novaka tiče, svi smo gledali njegov i Nadalov meč do kasno u noć. Zato je jutarnji trening u utorak malo ispaštao – rekao je kroz šalu Tipsarević.

Zimonjić: Odluka o dublu nakon petka

– Tek po završetku singl mečeva u petak odlučićemo s kim ću igrati u dublu. S obzirom da se igra na šljaci, bilo bi najbolje da mi partner bude Janko, ali to zavisi od rezultata nakon prvog dana i njegovog umora. Naravno, postoji opcija da igram i sa Ilijom Bozoljcem kao u SAD kada smo pobedili braću Brajan – najavio je Nenad Zimonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari