Ako se po jutru dan poznaje teniska reprezentacija Srbije neće bez pošteđenog Novaka Đokovića moći da se izbori sa Argentinom u četvrtfinalu Dejvis kupa, jer su je (ne)očekivani porazi Filipa Krajinovića i Viktora Troickog već prvog dana derbija u Buenos Ajresu doveli na rub eliminacije.

“Gaučosi” su lako poveli preko Leonarda Majera (22. na ATP listi), koji je bez većih problema savladao Krajinovića (87) – 3:0 (6:4, 6:2, 6:1). Naš predstavnik samo je u prvom setu pružio jači otpor, kada je poklekao posle 4:4 u gemovima, dok je u druga dva sve lakše gubio gemove na svoj servis, ne uspevajući ni da dođe u šansu da ga uzme boljem i raspoloženijem rivalu.

Na šljaku je tada izašao Viktor Troicki (20), za kojeg se verovalo da će protiv Federika Delbonisa (77) manje, više rutinski vratiti rezultatsku ravnotežu u duelu sa domaćinom i na pravi način nadomestiti odsustvo prvog reketa sveta. I sve je mirisalo na takav rasplet posle prva dva seta, pošto ih je lagano i brzo rešio u svoju korist (6:2; 6:2). Međutim, onda je upao u “crnu rupu”, kao u nedavnom meču osmine finala na Vimbldonu protiv Kanađanina Vaseka Pospišila, kada je od gotovog napravio veresiju. Sa dve izgubljene dekade (4:6, 4:6) prvo je vratio u

igru slabije rangiranog Argentinca, a onda mu “poklonio” odlučujući set (2:6).

Za šok i nevericu u našem timu, koji je sada pred (ne)mogućom misijom. Da bi ostali u konkurenciji za titulu svetskog prvaka prvo dubl par Nenad Zimonjić – Dušan Lajović ne sme da kiksne u subotnjem “reketanju” sa Karlosom Berlokom i Dijegom Švarcanom, a onda Viktor Troicki mora da se iskupi protiv Leonarda Majera i Krajinović uhvati na krivoj nozi Delbonisa. Nije neizvodljivo, ali jeste preteško i ne baš mnogo verovatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari