Svo četvoro tenisera iz Srbije upisalo je trijumfe tokom jučerašnjeg dana na Mastersu u Madridu. To se pre svega očekivalo od Novaka Đokovića, što prvi igrač sveta i jeste postigao ali daleko teže nego što je planirao protiv upornog Nikolasa Almagra (6:1, 6:7, 6:3).

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Naš as je lako i brzo dobio prvi set, ali u drugom nije uspeo da zadrži dominaciju, pa ni koncentraciju u tajbrejku druge deonice kada je prokockao prednost i dozvolio Špancu da izbori treći set. Ipak, Đoković je došao do ključnog brejka u odlučujućoj deonici i 3. kola u kojem će se, nakon dana odmora, u četvrtak sastati sa boljim iz meča Beluči – Bautista Agut.

Do 2. kola Rima stigao je Viktor Troicki preko Australijanca Bernarda Tomića, takođe posle tri seta i to tri tajbrejka (7:6, 6:7, 7:6). NJegov naredni rival danas će biti Španac Felisijano Lopez (19.00). Do druge stepenice stigla je i Bojana Jovanovski koja je posle uspešnih kvalifikacija savladala Francuskinju Karolinu Garsiju pa će danas (oko 13.00) odmeriti snage sa Amerikankom Medison Kiz. Na teren će danas i Jelena Janković protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove nakon što je juče posle velike drame savladala domaću Kamilu Đorđi sa 7:5, 7:5.

Nastup u Rimu danas će od 2. kola započeti i naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović protiv Ruskinje Darije Gavrilove (11.00). Takođe prvi meč u „večnom gradu“, ali u konkurenciji parova, danas će odigrati i Nenad Zimonjić u kombinaciji sa Poljakom Marcinom Matkovskim protiv sastava Marej-Pirs (oko 13.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari