Viktor Troicki i Jelena Janković stigli su do 3. kola Vimbldona, ne tako ubedljivo kako što se očekivalo imajući u vidu imena rivala, ali su ipak preskočili dve prepreke. Međutim, oboje za vikend čeka nova situacija jer će igrati protiv rivala gde neće imati prednost. Pogotovo naša teniserka koja će na megdan braniteljki trofeja Čehinji Petri Kvitovoj, koja sigurno i ove godine planira da ode do samog kraja.

Biće to njihov sedmi međusobni meč gde Jelena ima negativnu statistiku (2-4) i to zbog dva poraza koji su se desili ove godine. Kvitova je bila bolja u Dohi i Rimu, a nakon tvrde podloge i šljake sada će oprobati snage i na travi. Čehinji će sigurno bolje ležati travnata podloga jer je prethodnih sezona i ove godine na Vimbldonu pokazala više. Pritom Jelena ima psihološki momenat da je u oba ovogodišnja odmeravanja snaga poražena ubedljivo – u Kataru je predala pri zaostatku, dok je u prestonici Italije osvojila samo pet gemova. Međutim, ako je verovati njenim izjavama, biće potpuno spremna da Petru skine sa trona trećeg grend slema.

– Ako budem igrala kako znam, imam šanse i verujem u pobedu. Zavisi od dana do dana. Ona igra vrlo dobro na travi, biće to naš prvi međusobni meč na toj podlozi, ali pobeđivala sam je u prošlosti. Znamo jedna drugoj vrline i mane. Ovo je njena omiljena podloga, a meni je najslabija. Njena lopta je agresivna, levoruka je, što je čini dodatno nezgodnom. Dosta će zavisiti od mog riterna i da li ću uspeti da joj uskratim neke njene omiljene udarce – iskrena je Jankovićeva.

Na papiru lakši posao bi trebalo da ima Viktor Troicki, koji će biti favorit u 3. kolu, ali ne zbog svojih zasluga već zato što je Nemac Dastin Braun izbacio velikog Rafaela Nadala. Istina, Španac se ne snalazi najbolje na travi, ali igra koju je 102. teniser sveta pokazao biće velika opomena u njihovom prvom međusobnom susretu na ATP turu, dok su se prošle godine sreli u dva navrata na čelendžerima i skor je 1-1.

– Ne gledam na ovo kao na moju veliku šansu koja se ukazala. Braun je dobio Nadala, a to znači da zna da igra tenis i uvek je bio dobar na travi. Nepredvidiv je skroz, servira sjajno i ima dobar osećaj za loptu. Moram da budem koncentrisan tokom celog meča i da mislim o svojoj igri, a on će sigurno imati čudne poteze, bilo fenomenalne udarce ili greške – oprezan je Troicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari