Nekada 12. igrač sveta, Viktor Troicki, plasirao se u polufinale ATP turnira iz kategorije 250 u Sidneju pobedom nad Italijanom Simoneom Bolelijem sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:5), a za finale će se boriti sa Žilom Milerom iz Luksemburga.

Više od dva sata trajao je meč 92. i 51. tenisera sveta koji je posle velike borbe pripao lošije rangiranom. Troicki je čak uspeo da se izvuče i iz neugodne situacije kada je italijanski predstavnik servirao za meč pri rezultatu 5:4 u poslednjem setu što je na Bolelija uticalo jer nije iskoristio veliku priliku i prepustio je i naredni gem na svoj servis Srbinu, a samim tim i polufinale. Najmirniji bio je prvi set gde je Viktor na startu napravio brejk i čuvao ga do kraja, dok je u drugom bilo najuzbudljivije jer je srpski teniser spasio čak sedam set lopti, ali je na kraju posustao pa je rezultat bio izjednačen.

Viktorov naredni protivnik Žil Miler savladao je domaćeg predstavnika Bernarda Tomića, a Luksemburžanin je trenutno 45. na ATP listi. Teniser koji ove godine puni 32 godine poznat je kao odličan server i to mu je najveći adut, a sa trenutno trećim reketom Srbije se u karijeri nije sastajao. U drugom polufinalu snage će odmeriti Mihail Kukuškin i Leonardo Majer.

Turnir u Sidneju igra se za 439.405 dolara.

Porazi Jovanovski i Krajinovića

Naša teniserka Bojana Jovanovski porazom od Alison Riske sa 2:6, 6:4, 1:6 završila je u drugom kolu sa nastupima na turniru u Hobartu. U muškoj konkurenciji na egzibicionom turniru „Kujong klasik“ u Australiji Filip Krajinović je doživeo i drugi poraz jer ga je posle Dolgopolova pobedio i Žil Simon – 6:4, 6:3.

Nenad Zimonjić stao u dublu

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić nije uspeo da u tandemu sa Aisam-Ul-Hakom Kurešijem iz Pakistana prođe u polufinale turnira u Sidneju gde su bili postavljeni za četvrte nosioce. Od njih su sa 6:4, 6:3 bili bolji Šveđanin Robert Lindštet i Poljak Marcin Matkovski, koji su do pobede stigli posle 63 minuta igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari