Za trofej se bore Liverpul i Sevilja 1Foto FoNet

Za pehar Lige Evrope boriće se Liverpul i Sevilja nakon što su obe ekipe kao domaćini od početka do kraja utakmica pokazali superiornost i ubedljivo savladili Viljareal odnosno Šahtijor. Klopovi igrači nadigrali su španski tim sa 3:0, dok je Sevilja završila polufinale sa 3:1.

                       

U prvom poluvremenu engleski tim je bio dominantan, a presing se isplatio već u sedmom minutu kada je odbrana gostiju nespretno reagovala nakon šuta Klajna. U gužvi koja se stvorila ispred gola gostiju ostala je nedoumica da li je mrežu na kraju zatresao Liverpul ili se radilo o autogolu kapitena Viljareala.

Klopov tim je nastavio u istom tempu i u drugom delu utakmice, čak i posle drugog pogotka koji je postigao Staridž, a koji je bio dovoljan za prolaz u finale nakon minimalne pobede Vuljareala na domaćem terenu. Gosti na Enfildu od početka do kraja utakmice jedva da su stvorili jednu ozbiljnu priliku a stvari im je dodatno otežao izlazak Viktora Ruize zbog drugog žutog kartona. Viljareal je i sa 11 igrača na terenu delovao je bledo, tako da sa fudbalerom manje tek nije imao šansu. Golom Lalana, za koji je kao i kod drugog pogotka dobar deo posla odradio Firmino, engleski klub je postavio konačan rezultat. Najmanje posla na utakmici imao je golman Minjole, jer jedine prilike za goste stvorio je Dos Santos još na početku utakmice.

U drugoj polufinalnoj utakmici Lige Evrope između Sevilje i Šahtijora domaćin je takođe pokazao superiornost. Dva gola za španski tim dao je Gameiro, oba na početku prvog odnosno drugog poluvremena, dok je Mariano zapečatio prolaz za drugo finale svog tima u 59. minutu.

Finalna utakmica LE između Liverpula i Sevilje igra se 18. maja u Bazelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari