Radionica „C klub malih kuvara“, u kojoj ručak zajedno spremaju deca i roditelji, po treći put je održana u školi kuvanja „Il Primo”.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Deca su uz nadzor i pomoć profesionalnog kuvara i roditelja, naučila da pripremaju pileće belo meso, uz specijalni papir za prženje „Sočno iz tiganja“, koji je jednostavan za upotrebu. Pripremili su i libanski pita-hleb sa svežim povrćem, a kao dodatak, mešani pire od paškanata i krompira, mešanu zelenu salatu sa rotkvicama, pečenim susamom i šargarepom.

Rezultati istraživanja „Nestle“ istraživačkog centra u Lozani ukazali su da uključivanje dece u pripremu obroka pomaže u razvijanju zdravih navika u ishrani. Istraživanje je pokazalo da ukoliko se deca uključe u pripremu obroka, i ukoliko se hrana servira na maštovit način, veće su šanse da će se deci hrana svideti, a to se pokazalo i na ovim radionicama gde su deca sa ponosom pojela sve što su pomogla pripremiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari