Site name

Kompanija JAT ervejz najboljim učenicima Matematičke gimnazije uručila poklone

Računari za mlade lidere znanja

Kompanija JAT ervejz juče je dodelila osam kompjutera učenicima Matematičke gimnazije koji su postigli odlične rezultate prošle godine na 7. Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Albuji (Nigerija) i „Metematičkom višeboju“ u Moskvi. U JAT-u ističu da ovim poklonom žele da motivišu mlade matematičare da nastave vredno da rade i postižu dobre rezultate.

Piše: R. M. - M. K.

26. januar 2011. 22:45

JAT će stipendirati ubuduće i najbolje gimnazijalce: Nagrađeni učenici

Vladimir Banjac, direktor letačke operative u JAT-u, najavio je da će ta kompanija ubuduće stipendirati najtalentovanije gimnazijalce, a među kojima i učenike Matematičke gimnazije, koji su kao lideri u znanju prihvaćeni i na međunarodnim takmičenjima i univerzitetima. On je takođe dodao da će JAT uvek izaći u susret talentovanim učenicima prilikom putovanja na takmičenja.

Ponosan na svoje učenike, direktor Matematičke gimnazije, Srđan Ognjenović u izjavi za Danas rekao je da su pokloni učenicima dragi, ali da je još značajnije priznanje i to što je jedna velika kompanija, kao što je JAT prepoznala njihov rad. On je izrazio zahvalnost kompaniji JAT i na njihovom obećenju da će pomoći njihovim učenicima prilikom odlaska na takmičanja u inostranstvo. Nagrađeni učenici bili su vidno zadovoljni poklonima koji će im, kako kažu puno značiti u daljem učenju.

Poklone našeg nacionalnog avioprevoznika dobili su: Miloš Stanojević,Emil Mail, učenik (srebrna medalja), Đorđe Žikelić, (bronzana medalja), Dušan Drobnjak, (bronzana medalja), Miloš Stanojević, (bronzana medalja).Teodor fon Burg (3 zlatne medalje i apsolutni pobednik u pojedinačnim kategorijama), Rade Špager (1 zlatna i 2 srebrene medalje), Stevan Gajović ( 1 zlatna, 1 srebrna i 1 bronzana) i Filip Živanović (1 srebrna i 2 bronzane medalje).

Planovi u ovoj godini

„Ove godine JAT ervejz ima dva prevashodna cilja: definisanje nove flote da bi 2012. dočekali sa novim avionima i novim sistemom održavanja tih letelica.Druga stvar je definisanje strateškog partnera. Nadamo se da će JAT, ako uspe da ostvari ova dva cilja, imati prosperitativnu budućnost - istakao je direktor letačke operative u Jat-u Vladimir Banjac.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.