U čuvenoj gimnaziji Grösslingova, koja postoji od 1626. godine, direktorka gimnazije Vjera Babišova i Zuzana Kontarova, direktorka škole na mađarskom jeziku Spojená škola Senec – Gimnazija Albert Molnar Senči, srdačno su pozdravile goste iz AP Vojvodine i zahvalile na uključivanju ove dve škole u projekat Festivala pameti.

Nakon dobijenih instrukcija od dr Zdravka Živkovića, autora projekta, u kreativnoj radionici Doris učenici su iskazali svoju maštu i kreativne potencijale. Na kraju im je data mogućnost da svoje ideje za unapređivanje kvaliteta života u Bratislavskom regionu napišu u formi predloga koji će biti prosleđeni potpredsednici Gabrijeli Nemet na razmatranje i odlučivanje.

Tokom posete Bratislavskom regionu delegaciju AP Vojvodine primio je zamenik gradonačelnika grada Seneca Dušan Badinski. Tom prilikom on je pozvao učenike iz Vojvodine da učestvuju na Sunčanom festivalu, koji se odvija svake godine krajem avgusta na ulicama grada Seneca, uz brojne gledaoce iz zemlje i inostranstva.

Pokrajinska delegacija posetila je dve gimnazije u ovom gradu – Gimnaziju Anton Bernolak Senec na slovačkom nastavnom jeziku i Gimnaziju Albert Molnar Senči na mađarskom nastavnom jeziku. Prilikom posete ovim ustanovama ukazano je na to da postoje mogućnosti za saradnju u različitim oblastima s vojvođanskim gimnazijama.

Domaćini su s velikim zadovoljstvom prihvatili poziv delegacije Pokrajinskog sekretarijata da prisustvuju finalnoj ceremoniji 6. Međunarodnog festivala pameti, u maju 2016. godine u Skupštini AP Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari