Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski uručio je novih 76 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje. Za navodnjavanje nova 1.643 hektara vojvođanskih oranica, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 50 miliona dinara.


Kako je rekao Branislav Bugarski, za nabavku sistema za navodnjavanje u 2014. planirana su preko 274 miliona dinara. Od početka godine je plasirano preko 167 miliona dinara, a novac je dobilo 226 korisnika. To ulaganje je omogućilo da u Pokrajini trenutno pod zalivnim sistemima bude više od četiri hiljade hektara oranica.

– Sve mere Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koje su namenjene razvoju vojvođanske poljoprivrede, imaju za cilj da pomognu našim poljoprivrednicima da postanu konkurentni na tržištu. Mi verujemo da su naši poljoprivrednici sposobni da budu konkurentni, da su u stanju da sami proizvode mleko i da rade našu zemlju, a ne da to radi neko drugi – kazao je Bugarski i istakao važnost razgovora o tome kako vojvođanska sela i poljoprivreda treba da izgledaju.

Pokrajinski sekretar je podsetio i na mere podrške koje su poljoprivrednicima u Vojvodini dostupne, kako preko pokrajinskih fondova, tako i preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za: navodnjavanje, podizanje protivgradnih mreža, plastenike, stočarstvo, podizanje prerađivačkih kapaciteta u domaćinstvima i za podršku staračkim domaćinstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari