Site name

Ministarstvo: Protest radnika Goše politički i besciljan

Ministarstvo privrede je saopštilo da je "vrlo razočarano" odlukom predstavnika radnika Goše da odbiju poziv na razgovor, već da, kako navode, "povedu radnike na protest, za koji i sami kažu da je politički skup", javlja N1.

8

Piše: Danas online

23. avgust 2017. 10:33

Foto: Stefana Savić

"Vrlo je jasno da razgovori i rešenje nisu ni bili krajnji cilj jučerašnjeg okupljanja, koje je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujačić i najavio kao političko. Umešanost politike nedvosmisleno potvrđuje i to što je juče, pored radnika fabrike, prisustvovao i jedan politički lider, inače neuspešan predsednički kandidat", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je poručilo radnicima Goše da su oni koji ih porede sa zaposlenima u Galenici, Fijatu ili Petrohemiji "u najmanju ruku nekorektni", jer, kako navode, te situacije su neuporedive.

Država je, kažu, već uradila sve što je mogla za radnike Goše, pa i više od toga.

"Obezbeđena im je jednokratna novčana pomoć od 60.000 dinara po zaposlenom, a zdravstvene knjižice su overene do 30. septembra 2017. godine zahvaljujući uplati od 6,5 miliona dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje iz budžeta Republike Srbije", kažu u Ministarstvu i dodaju da je obezbeđena podrška za reprogram duga i da je radnicima obezbeđena mogućnost da nastave proizvodnju kroz Hestil i Jugoimport SDPR, piše N1.

"Ponuđeno im je i privremeno preuzimanje od strane drugih kompanija u Velikoj Plani i Topoli, kako bi imali neka primanja dok se problem ne reši, ali radnici nisu bili zainteresovani, iako tim angažmanom ne prestaje obaveza vlasnika Goše prema njima.

Ministar privrede Goran Knežević poručuje da su vrata ministarstva za radnike Goše uvek otvorena, kao što su bila i do sada. On ističe da je Ministarstvo tri puta do sada pozivalo vlasnika te kompanije na razgovor", zaključuje se u saopštenju, uz konstataciju da ostaje nejasno zašto poziv na pregovore nije prihvatio aktuelni generalni direktor Goše Milutin Šćepanović.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Neša

23. avgust 2017.

Uvek je tako u zemlji Stradiji. Čim nemaju argumente za odbranu, sve proglase za "politički" napad na njih i na Srbiju!

scoby

23. avgust 2017.

Ako radnici Goše nemaju za hleba, neka jedu kolače...

b.w.a.

23. avgust 2017.

tri puta pozivali vlasnika na razgovor ??? i koliko su puta uspeli da ubede vlasnika da radnicima ispalti njihove zarađene plate i doprinose???

olgabg

23. avgust 2017.

strasno! ljudi nemaju `leb da jedu, oni kazu `politicki`...ne znam zasto jos vise iritiraju napacen narod

Milica

23. avgust 2017.

Neverovatna je stvar da pravno lice može da duguje toliko novca za porez državi. Nešto tu ne štima. Nama, građanima se preti izvršiteljima i plenidbom imovine ukoliko ne izmirimo ono što smo državi dužni. Kakvu privilegiju imaju pravna lica, ne znam. Sve liči na nekakav dogovor između države i preduzetnika koji kupuju te naše nesretne, nekada veoma jake firme. Neko je plaćen debelo da nam upropasti privredu i otprilike, naslućujemo ko je to. Država i aktuelna vlast sada peru ruke od svega toga (pretpostavljam da je prethodno i primljeni novac dobro opran). Radnici, prevareni i obmanjivani godinama protestuju, jer ne znaju šta bi drugo. Možda i imaju nekog organizatora u opozicionim strankama, i opet će biti obmanuti. Politika je što rek''''o Platon nekada davno, laž, pljačka, zločin... Zašto je običan čovek prinuđen da se njome bavi?

Jovan

23. avgust 2017.

Citajuci bljuvotine ministarstva privrede sve cesce razmisljam o politickom terorizmu kao poslednjoj metodi za ostvarenje vlastitih prava, padaju mi na pamet Crvene brigade, Badermajnhof, Leh Valensa...

GradjaninN

23. avgust 2017.

Bezobrazluk neviđen. Radnici Goše bi sada stvarno trebali da naprave celu stvar političkom i prihvate pomoć opozicije.

raspop

13. septembar 2017.

eh, botovi... štagar ih je !?