Site name

Zaprašivali ambroziju, potrovali pčele

U selima Opštine Bačka Topola Negoševo, Pobeda, Gunaroš, Orahovo, Utrine, Brazilija došlo do trovanja i velikog pomora pčela.

5

Piše: M.V.

Bačka Topola – 01. septembar 2017. 23:44

 Više od hiljadu  pčela je apsolutno uništeno u toku prethodnog dana i ova agonija će trajati još nekoliko dana. Pčelari su zvali inspekcije i nadležne institucije i dobili odgovor da nema dovoljno inspektora da bi neko izašao. Građani sumnjaju da je uzrok total herbicid agro kvatro sa kojim je zaprašivana ambrozija koja je trenutno u cvetu.

- Pčele trenutno zbog suše nemaju ništa za pašu i idu na ambroziju, međutim ambrozija je prskana otrovom koji je toliko jak da se pčele žive raspadaju, napravljena je ogromna šteta. U prostoru od 10,12 kvadratnih kilometara ima oko 1.000 košnica, a šteta po košnici je između 20 i 30 hiljada dinara, kazao je za Danas pčelar Radomir Ivković, koji ima 130 košnica.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

El Grande

02. septembar 2017.

Klasicna (trenutno vuciceva) srbija! Zemlja prepuna ''''''''kompletnih idiJota'''''''' !!

Ostap Bender

02. septembar 2017.

Da li ovako nešto može da se dogodi u zemlji razumnih ljudi? Pa još državno organ kaže da nema dovoljno inspektora da izadju na uvidjaj! Srbija je država beslovesnih gradjana, definitivno...

Петар Јараковић

02. septembar 2017.

Нестанак пчела је увод у нестанак људи. Савремена цивилизација на томе ради упорно.

VP

02. septembar 2017.

Inspektore ovih izjava treba odmah otpustiti. Gde su ekolozi? Svuda se primenjuje nekontrolisana upotreba raznih otrova. Niko se ne obazire na druge. Problem je što nismo naučili da razmišljamo.

Ištvan

04. septembar 2017.

Da preciziramo! Nije potrovano hiljadu pčela (bar da je tako), već OKO 1000 PČELINJIH DRUŠTAVA! Bitna razlika!