Site name

U centrima oko 4.000 migranata

U smeštajnim kapacitetima u Srbiji trenutno ima nešto manje od 4.000 migranta i svima je cilj da odu iz Srbije, rekao je za Radio televiziju Srbije Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

1

Piše: Fonet

Beograd 10. novembar 2017. 09:44

U  centrima oko 4.000 migranata

Foto: EPA / Koča Sulejmanović

Prema njegovim rečima, Srbija se planom reagovanja obavezala da obezbedi oko 6.000 kreveta za migrante. Uspevamo da ih zbrinemo u svakom smislu, mahom zahvaljujući donatorskim sredstvima, rekao je Mišković.

On je istakao da je u ovom trenutku oko 300 migranata van prihvatnih centara.

Verujem da će čim krenu hladni dani i oni otići u prihvatne centre, jer su ljudi iz Komesarijata na terenu i informišu ih o mogućnostima, kazao je Mišković. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dada Marković

10. novembar 2017.

Nažalost u centru Beograda oko autobuske stanice ponovo je mnogo ilegalnih migranata. Neki uzimaju hostele, neki spavaju u napuštenim nedovršenim zgradama gde bazdi po urinu i prepuno je đubreta. Žandarmerija na terenu odgovara da ne smeju da ih pipnu. Ne znam zašto ih ne upute u centre za prihvat izbeglica. To se dešavalo i pre dve godine dok u Gradu neko nije presekao i rekao da mora da se očiste parkovi i prijave nelegalni migranti.