Site name

Usvojena uredba o podsticanju turizma

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, koja za narednu godinu predviđa dodelu 80.000 vaučera za odmor.

Piše: FoNet

Beograd 28. decembar 2017. 18:07

Usvojena uredba o podsticanju turizma

Foto: Ljiljana Bukvić

Korisnici vaučera mogu biti penzioneri, nezaposlena lica sa evidencije NSZ, korisnici prava na dohodak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 60.000, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu i korisnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Građani vaučere mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom sledeće godine na teritoriji cele Srbije, izuzev Beograda i Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2018. godinu, kao i odluku o ukidanju viza za građane Surinama.

Donošenjem ove odluke očekuje se povećan broj poseta i turističkih dolazaka državljana Surinama u Srbiju, kao i potencijalnih investitora.

Odlukom se omogućava stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i sveobuhvatno unapređenje bilateralnih odnosa dve države, navodi se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.