Posle fascinantnog EP-a „Koliko dana“ i avanturističkog debi albuma „Vidimo se“, beogradski tandem Ti objavio je novi album „Život u dvoje“, koji možete preslušati i preuzeti sa nekog od kanala digitalne distribucije: bandcamp, itunes i deezer. Pesme su snimane u kućnom studiju grupe Ti, reči i muzika delo su Ilije Dunija i Trajčeta Nikolovskog, miks je radio Justin Pizzoferrato, a na albumu se nalazi osam pesama. Tematski su u prvom planu ljubav, samostalnost, zajednički život i lično preispitivanje.


„Za generaciju koja protestuje preko Fejsbuka, voli preko Instagrama i filozofira preko Tvitera, vreme protiče na neobičan način. Sve je rano, dok neko ne kaže da je kasno. Ti na albumu „Život u dvoje“ pravi revoluciju, onu čistu, iskrenu i jedino važnu. Polaze od sebe, od malih stvari, suočavaju se sa dilemama koje nisu bitne kao voda, hrana, sloboda i krevet, ali koje su tu svuda oko nas. Ova revolucija iz dnevne sobe je preduslov za sve druge planove o menjanju sveta i sve druge bitke koje moraju da se vode. Ovo je album koji vas tera da razmišljate, koji nije na prvu loptu, koji nije za brzo i nepažljivo konzumiranje. Ovo je pop muzika koja provocira, uzbuđuje, od koje vam često nije dobro i koja je prvi i bitan korak da započnete sopstvenu revoluciju. Menjajmo prvo sebe, svet može da sačeka još malo“ – kaže o muzici grupe Ti Ivan Lončarević, Popdepresija.

Koncertna promocija albuma u Beogradu biće u Kulturnom centru Grad 12. juna, a dan kasnije, 13. juna, u Novom Sadu u CK13. Bend je nedavno objavio i spot za prvi singl „Život u dvoje“, a planira i turneju kojom će promovisati album: 14. maj Pritličje, Ljubljana, 15. maj Tvornica, Zagreb, 16. maj Klub, Rijeka, 23. maj The Water Rats, London, 24. maj Liverpool Sound City, Liverpool, 29. maj Judino Drvo, Split, 12. jun KC Grad, Beograd, 13. jun CK13, Novi Sad, 6. jun Agora, Kumanovo i 7. jun Zdravo Mladi, Skoplje.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa sa jednostavnim, hipnotičkim tekstovima, Trajčetovih ritmova koji obuzimaju telo stvarajući prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili pak kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza. Grupa Ti iza sebe ima dva izdanja: EP „Koliko dana“ iz 2013 i LP „Vidimo se!“ iz 2014, kao i nastupe na nekim od najvažnijih regionalnih festivala: Exit, InMusic, SuperUho, Zdravo mladi i Sajeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari