Aleksandar Vuksanović: Pevač sa optužnice 1Foto: Medija centar

Popularni folk pevač Aleksandar Vuksanović Aca Lukas poslednjih meseci veću pažnju javnosti privlači skandalima iz privatnog života, nego svojom muzikom.

Sem što je njegov razvod u tabloidima propraćen do najsitnijih detalja, prevazilazeći razmere latinoameričkih sapunica, Lukas se našao i na stranama ozbiljne štampe, koja se obično ne bavi estradno-kuloarskim temama.

Lukas se, naime, našao na optužnici koja ga zajedno sa estradnim menadžerom i bivšim funkcionerom SNS Sašom Mirkovićem tereti da je proneverio novac fudbalskog kluba Timok, u periodu od 2013 do 2015, kada je bio predsednik tog kluba. Nije se pevač mnogo uzbudio zbog ove krivične prijave, navodeći da je žrtva prevare i da će to na sudu i dokazati. Kaže, „imam prečih problema“.

Ti problemi su, naravno, vezani za razvod od aktuelne supruge Sonje Vuksanović. Ko je koga prevario, sa kim i koliko puta, kako će raspodeliti imovinu, dozvoljavali li Sonja Aci da viđa dete i šta o tome misli Ceca, svakodnevno čitate u tabloidima. Otvoreno i bez dlake na jeziku govori Lukas o svim nedaćama koje su ga zatekle, ne prezajući ni suzu da pusti pred TV kamerama. Svoj brak kratko je opisao rečenicom: „Varala me sa trojicom, ćutao sam i trpeo, jer sam je voleo“. I pored silne ljubavi, brak se završio tužbom za nasilje. Navodno je u žučnoj raspravi udario Sonju. Pred sudom je priznao krivicu, ali je u javnosti negira, tvrdeći da je žrtva zavere.

Imao je Lukas i ranije sukoba sa zakonom. Uhapšen je 2003. i osuđen na četiri meseca zatvora u sklopu policijske operacije „Sablja“ jer je neovlašćeno posedovao pištolj. Imao je problema sa kockom i drogom, zbog čega dve naredne godine nije bio muzički aktivan. U februaru 2009. ranjen je sa dva hica u nogu, dok je na parkingu na Novom Beogradu ulazio u automobil.

Muzičku karijeru započeo je kao roker u grupi „Viktorija“, a potom prelazi u narodnjake i započinje solo karijeru. Prvi hit mu je bila pesma “ Kuda idu ljudi kao ja? „, a onda slede hitovi: „Ja živim sam“, „Pesma od bola“, „Lična karta“, „Kafana na Balkanu“, „Nešto protiv bolova „… Više puta je punio Beogradsku arenu i Marakanu. Rođen je 3. novembra 1968. Otac je četvoro dece iz tri braka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari