Site name

Vučić se sastao s Aleksom Sorošem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem, sa kojim je razgovarao o regionalnoj saradnji i podršci ove Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

6

Piše: Danas Online

Beograd 20. novembar 2017. 11:51

Vučić se sastao s Aleksom Sorošem

Foto: FB/@vucicaleksandar

Kako je saopšteno iz Kabineta Predsednika,Vučić je istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda. Srpski predsednik je naglasio i to da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

Vučić i Soroš saglasili su se da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava. Aleks Soroš ohrabrio je Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miroslav Percevic

20. novembar 2017.

Au , pa da mi je ovo neko pricao , ne pre 10 , ne pre 5 nego pre pola godine, ne bih verovao. Kako ovaj covek moze nisko da padne! A dno se jos ne vidi!

Opa

20. novembar 2017.

Ko je sad Sorosevac? Da li ce ga biti sramota da nastavi da tako zove svoje konkurente? Nesto mi sve smrdi da nece

100 za jednog

20. novembar 2017.

Soroš,Haradinaj,Tači,Tony Blair,Bili Klinton,Šreder... Doslednost,iskrenost,poštenje,reč,čast,moral,obraz,istina...

uzas, drugovi "socijaldemokrati", uzas

20. novembar 2017.

Aleks Soros?! Soros? Kod srpskog diktatora (koji sve vise i vise lici na stogodisnjeg Mugabea)? Pa da, to je to, para vrti gde burgija nece. Sad me vise ne bi iznenadilo da se i kanadska tetka od Vulinove zene preziva Soros!

KG

20. novembar 2017.

Meni je iskreno zao "doslednih" clanova SNS-a. Pljuvali su opoziciju da su "Sorosevci", a sad im se sef sastaje sa njegovim sinom. Pa oni ce jadni da puknu od muke, posto ne znaju kako ce sad da etiketiraju protivnike. Jadni Martinovic i Djukanovic i njima slicni vodjini jurisnici, stvarno ce da budu zbunjeni. Samo napreDNO!!!

Nenad Medic

20. novembar 2017.

Veoma je vazno da zemlje regiona saradjuju