Jokić ujedinio Nagetse 1Foto: Fonet/AP

Jokić je otključao bravu i sada nema nameru da se zaustavi na terenima širom NBA lige. Srbin je u 18. trijumfu Nagetsa ove sezone, i to protiv oslabljenih Klipersa (123:98) 11. put bio najbolji strelac tima.

Trijumfom u Koloradu izabranici Majkla Melouna ostali su na osmoj poziciji Zapada, tačnije u igri za plej-of. Jokić je Klipersima ubacio 19 poena, uz 11 skokova i tri asistencije za 21 minut na parketu Pepsi centra.

Prema svedočenju njegovih saigrača, ali i samog trenera, Somborac je značajno doprineo kolektivnijoj igri Denvera, širenju svesti Bartona, Herisa, Galinarija, Farida da opsednutost poenima nije u dosluhu sa timskim uspehom na parketu.

– Igramo zajedno. Delimo loptu i naša odbrana je bila fantastična protiv Klipersa. Pokušavamo da pomažemo jedni drugima. Tek smo počeli da igramo više zajedno, kao tim – kao da je Jokić posle meča želeo da pošalje poruku saigračima da je sebičnost bila najveća boljka tima u prvom delu sezone.

Osim Jokića, koji je imao i jedan žestok duel sa Deandre DŽordanom, zbog čega je igrač Klipersa zaradio tehničku grešku, u ekipi Denvera istakli su se i Danilo Galinari, Vil Barton i Vilson Čendler sa po 18 poena. Kod Klipersa, koji su ponovo nastupali bez Krisa Pola i Blejka Grifina, najzapaženiju ulogu imao je Maris Spejts sa 18 pogodaka.

Klivlend je doživeo novi poraz i to u Ohaju. San Antonio je, predvođen sjajnim Kavaijem Lenardom (41p) savladao Kavse posle produžetka (118:115). Zvaničnom šampionu je neophodan prekaljeni organizator igre; u duelu sa iskusnim timom Grega Popovića, koji nije mogao da računa na Tonija Parkera, ponovo su se videli brojni nedostaci Kavsa. Tajron Lu jednostavno, u poređenju sa najvećim konkurentima za titulu, nije unapredio tim angažovanjem iskusnijih igrača, zbog čega njegova ekipa polako popušta kako se približava plej-of. Kajl Korver igra sve bolje, u momentu kada je forma Kajrija Irvinga u silaznoj putanji. Lebron Džejms je imao mnogo ofanzivnih problema protiv Lenarda, odličnog defanzivca. Upisao je 29 poena, imao je pritom i šut za pobedu u poslednjim sekundama regularnog dela, ali je promašio šut za tri iz „step-beka“. Detroit je u izuzetno zanimljivom duelu pobedio Vašington (113:112) i to tako što je Markus Moris iz odbojke dao odlučujući poen preko svog brata blizanca Markifa. Boban Marjanović učestvovao u pobedi sa dva poena i skokom za pet minuta provedenih na terenu.

Lebron predvodi SAD 2020.

Lebron Džejms je osvojio dve zlatne olimpijske medalje sa SAD, 2008. i 2012. godine, a prošlog leta u Rio de Žaneiru nije igrao. Ipak, to ne znači da je lider ekipe Klivlend završio sa nastupima za reprezentaciju na olimpijskim turnirima. DŽejms je priznao da ozbiljno razmišlja da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, iako će imati 35 godina i igraće 17. sezonu u NBA ligi.

A glavni razlog za takvu odluku je Greg Popović, sjajni trener San Antonija, koji će preuzeti selekciju SAD. „To je važan faktor. Popović je jedan od najboljih mozgova u košarci. Greg je uradio mnogo toga dobrog sa San Antonijom i nema razloga da ne verujemo u njega“, istakao je DŽejms, koji je nedavno za Popovića rekao da je najbolji trener u istoriji NBA. Popović je zaštitni znak San Antonija, s kojim je osvojio pet šampionskih titula u NBA ligi. On je na klupi SAD zamenio trostrukog olimpijskog šampiona Majka Kžiževskog, koji je napustio tim posle Igara u Riju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari