Potrebno političko rešenje u Siriji 1Foto: EPA / JASON SZENES

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer izjavila je danas da bi sirijski predsednik Bašar el Asad trebalo da ponudi „političko rešenje“, ukoliko želi da dobije poverenje svog naroda.

U trentuku kada je sirijska vojska, lojalna Asadu, na putu da u potpunosti preuzme kvartove koje su držali pobunjenici u Alepu, Pauer je za Frans 24 rekla da je za „povratak stabilnosti koja je potrebna regionu i za pobedu nad teroristima neophodno naći političko rešenje“.

„Vladati jednom zemljom, to znači dobro se slagati sa svojim narodom. Sa takvom silom možete se dokopati teritorija, naročito ako imate pomoć Rusije, Irana i Hezbolaha. Ali, da biste dobili poverenje naroda i obnovili neophodan mir koji je potreban narodu u Siriji, rešenje je političko“, izjavila je Pauer.

U intervjuu sirijskom listu Al Vatan, predsednik Bašar el Asad je rekao da će pobeda u Alepu biti ključna etapa za okončanje rata u Siriji, oglušujući se o međunarodne pozive na prekid vatre, posle zauzimanja većine pobunjeničkih kvartova u tom gradu, prenosi AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari