Zemljotres na jugu Crne Gore i u BiH 1

Zemljotres jačine četiri stepena po Rihterovoj skali potresao je jug Crne Gore 40 minuta nakon ponoći, a okolinu Sarajeva jutros su pogodila dva zemljotresa, prvi jačine tri, a drugi 2,8 stepeni Rihterove skale.

Epicentar zemljotresa u Crnoj Gori bio je oko 20 kilometara severno od Herceg Novog, javlja RTCG. Potres se takođe osetio i u drugim primorskim gradovima, kao i na Cetinju, Nikšiću i Podgorici. Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je, u 0 časova i 39 minuta registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom 4 km severoistočno od Kruševice (Crna Gora), saopšteno je iz Seizmološkog zavoda.

Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 4.0 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od šest stepeni Merkalijeve skale (MCS), navodi se u saopštenju. Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara. Potres je mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području.

Kako javlja Klix.ba prvi zemljotres jačine tri stepena pogodio je jutros u 8:55 sati područje glavnog grada Bosne i Hercegovine. Kako javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar, drugi zemljotres jačine 2,8 stepeni dogodio se u 10:55 sati. Prema podacima tog centra, epicentar zemljotresa bio je lociran 13 kilometara jugoistočno od Sarajeva na dubini od oko pet kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari