Pens: Neću se kandidovati za predsednika 1Foto: EPA

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens izjavio je da su tvrdnje pojedinih medija da se on priprema za kandidaturu na izborima 2020. godine „sramotne i uvredljive“.

U tekstu koji je ovog vikenda objavio Njujork tajms piše da „neki republikanci“ pripremaju „kampanju iz senke“, pod pretpostavkom da se Donald Tramp neće ponovo kandidovati. Uz citiranje više izvora, u ovom članku se navodi da je Pens nagovestio da planira da se kandiduje ukoliko Tramp to ne učini. Međutim, Pens tvrdi da to nije tačno i kaže da članak predstavlja pokušaj da se unese razdor u administraciju.

U priči Njujork tajmsa piše da su previranja u Beloj kući, uključujući istragu o mogućoj povezanosti između Trampove kampanje i Rusije tokom izbora prošle godine, navela neke republikance da preduzmu korake da se „veoma brzo dođe do nove administracije“, kao i da je Pens navodno oformio političku grupu za prikupljanje sredstava.

U saopštenju povodom pisanja Tajmsa, Pens kaže: „Navodi u ovom članku su netačni i predstavljaju samo još jedan pokušaj medija da zavade ovu administraciju… Bez obzira na to kakve se lažne vesti pojavljuju, moj tim će nastaviti da fokusira sve svoje snage na to da unapredi predsednikov rad i da on bude ponovo izabran 2020. Bilo kakva sugestija koja tvrdi suprotno je smešna i apsurdna“.

Viša savetnica u Beloj kući Kelijan Konvej takođe je za članak rekla da je „potpuna izmišljotina“. Ona je za Ej-Bi-Si izjavila: „Apsolutno je tačno da se potpredsednik priprema za 2020 – da bude ponovo izabran za potpredsednika“. Portparol Njujork tajmsa kaže da oni stoje iza ovog članka: „Uvereni smo u tačnost našeg izveštavanja i pustićemo da priča govori sama za sebe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari