Lebron Džejms optužio Trampa da vraća rasnu mržnju 1Foto: www. wikipedia.org / Keith Allison from Hanover

Američki košarkaš, Lebron Džejms, oglasio se na svom Tviter profilu, nakon izjave Donalda Trampa da krivce za nasilje u Šarlotsvilu treba tražiti na „obema stranama, optuživši američkog poredsednika da  vraća „u modu“ rasnu mržnju „.

Hate has always existed in America. Yes we know that but Donald Trump just made it fashionable again! Statues has nothing to do with us now!

„U Sjedinjenim Državama je uvek bilo rasne mržnje. To znamo, ali ju je Donald Tramp vratio u modu“, objavio je na Tviteru igrač Klivlenda.

Kako prenosi Hina, odmah nakon televizijskog prenosa Trampove konferencije za novinare, okupilo se više stotina protivnika rasizma nezadovoljnih predsednikovim izjednačavanjem odgovornosti za događaje u Šarlotsvilu u subotu. Okružio ih je velik broj policajaca kako bi sprečili njihov kontakt sa pristalicama američkog predsednika koji su nosili transparente „Učinimo Ameriku opet velikom“ uzvikujući slogane podrške Trampu.

U nasilju u Šarlotsvilu jedna osoba je poginula kada se neonacistički simpatizer namerno, prema rečima očevidaca, zaleteo automobilom u kontramitingaše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari