Azijske države neće imati svog predstavnika u finalu ženskog odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu, jer su Sjedinjene Američke Države bile bolje od Južne Koreje sa 3:0, dok su zlatne devojke iz Pekinga 2008. istim rezultatom savladale Japan. Amerikanke i Brazilke sastaće se u subotu u finalu od 19.30, a zanimljivo je da su obe reprezentacije bile u istoj grupi, samo što je Brazil prvu rundu završio na četvrtom, poslednjem mestu koje vodi u četvrtfinale, dok SAD od početka igraju na zavidnom nivou.

Ovaj podatak ne znači da su Amerikanke favoriti u meču, jer aktuelne šampionke iz meča u meč podižu formu, a na samopouzdanju su dobile najviše u četvrtfinalu kada su u pravom trileru savladale sjajne Ruskinje sa 3:2.

Iako bi Sjedinjenim Državama ovo bilo prvo olimpijsko zlato u istoriji, nema sumnje da će se Brazilke boriti sa podjednakim žarom da pobede u finalnom meču iako u kolekciji brojnih trofeja imaju i najsjajnije odličje sa Igara. Amerikanke i Brazilke sastale su se već u grupnoj fazi, a bez većih problema trijumfovao je nacionalni tim SAD, izgubivši jedan set, od ukupno dva koja nisu osvojile do finalnog meča.

Amerikanke su na olimpijski turnir došle daleko spremnije od svojih protivnica jer su osvojile svetski Gran pri, dok se Brazil ove godine nije okitio nijednom titulom.

Meč za bronzanu medalju održaće se takođe u subotu od 12.30, a za treće mesto boriće se Južna Koreja i Japan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari