Najuzbudljivija trka za šampionskim peharom u ligama „petice“ vodiće se u Engleskoj, a njeni učesnici biće i srpski internacionalci. Čelsi sa Branislavom Ivanovićem i Nemanjom Matićem trenutno ima tri boda više od Mančester sitija, čije boje brane Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić, koji doduše zbog povrede ne igra od početka februara. Istina, „građani“ su do sada odigrali dva meča manje, što znači da ipak u boljem položaju dočekuju sam finiš sezone.


Najuzbudljivija borba za bodove ovog vikenda u Premijer ligi vodiće se na terenu četvrtoplasiranog Arsenala, koji će pokušati da trijumfuje i tako se izjednači po broju bodova sa četom Manuela Pelegrinija. Međutim, Mančester siti je više nego raspoložen u poslednje vreme, a seriju od četiri utakmice bez primljenog gola produžio je u utorak na Old Trafordu. Gradski rival Junajted nije imao rešenje za odličnog Džeka i saigrače, što potvrđuje da ekipa Arsena Vengera neće imati nimalo lak zadatak. „Tobdžije“ su posle ubedljivog poraza od Čelsija prošlog vikenda (0:6), čini se, i definitivno ispale iz šampionske trke, a za eventualnu slamku spasa moći će da se „uhvate“ samo pobedom u subotu uveče. Sa druge strane, lider Čelsi ne bi trebalo da ima problema na gostovanju protiv Kristal Palasa, koji se nalazi tik iznad zone ispadanja. Ako nastave seriju dobrih rezultata, „plavci“ će ostati na vrhu tabele i u narednim nedeljama, ali im uopšte ne ide naruku što će se po broju mečeva sa najvećim rivalom Mančester sitijem izjednačiti tek četiri dana pre konačnog „spuštanja“ zavese.

Tri tima gotovo ravnopravno učestvuju u trci za peharom u Španiji, ali u njima nema srpskih internacionalaca. Atletiko je iznenađujuće lider na osam kola pre kraja šampionata, čime je samo potvrđeno da Dijego Simeone raspolaže odličnim timom. Barselona i Real mu „dišu za vratom“, ali se posle dugo godina obe ekipe nalaze u situaciji da ne zavise samo od svojih rezultata. Juventus je u Italiji jako blizu treće šampionske zvezdice u nizu, pošto se Roma sa Ademom Ljajićem nalazi 14 koraka iza lidera. Rimljani će u nedelju uveče navijati za Napoli, koji će na svom stadionu ugostiti „staru damu“. Bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović preporodio je Sampdoriju, koja je na pristojnoj udaljenosti od zone ispadanja, a značajan doprinos takvim rezultatima dao je i reprezentativac Nenad Krstičić. Boško Janković ima zapaženu ulogu u Veroni, koja je već duže u „negativnoj“ fazi, ali je zahvaljujući dobrim rezultatima u ranijem delu sezone „skliznula“ samo do desetog mesta.

Pari Sen Žermen je na dobrom putu da odbrani titulu u Francuskoj, jer Monaku već beži deset bodova. Defanzivac Liona Milan Biševac, odnosno Nice Nemanja Pejčinović neće igrati ovog vikenda zbog povreda, a iz istog razloga odsustvovaće i napadač Nanta Filip Đorđević. Dušan Veškovac i Uroš Spajić imaju zapaženu minutažu u odbrani Tuluza, dok je njihov saigrač Pavle Ninkov dugo odsustvovao zbog povrede pa još nije u punoj formi. Bajern je u Bundesligi potvrdio dominaciju, a Borusiji iz Dortmunda ostaje borba za drugo mesto sa Šalkeom. Za „milionere“ do kraja sezone zbog povrede neće igrati Neven Subotić, dok Miloš Jojić dobija „poverenje“ Jirgena Klopa „na kašičicu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari