Direktor nevladine organizacije za borbu protiv prostitucije i trgovine ljudima „Sigurna pozicija“ Dejan Nestorović napadnut je u centru Novog Sada. Nestorović smatra, kako je naveo u izjavi za agenciju Beta, da iza napada stoji deo Srpske pravoslavne crkve (SPC).

– Njih šestorica-sedmorica su istrčali iz crkve, uhvatili su me za vrat, bacali su me po asfaltu, udarali nogama po slabinama, leđima. Zaštitio me čovek od 70 godina, koji je bukvalno legao na mene i tada sam uspeo da pobegnem, kazao je Nestorović.

On misli da je povod za napad na njega nedavno gostovanje na jednoj sarajevskoj televiziji u kojoj je pričao o postojanju gej lobija u SPC i naveo imena sveštenika i vladika koji navodno pripadaju tom lobiju.

– Govorio sam o dvoličnom moralu u SPC-u, o patrijarhovom pismu u kojem on govori protiv Parade ponosa i LGBT populacije, iako u svojoj crkvi ima nekoliko vladika koji pripadaju LGBT lobiju – rekao je Nestorović.

On je objasnio da se incident desio u subotu oko 17 sati, kada je sa prijateljem išao na rođendan i da o celom događaju postoje video-snimci, kao i da je policija obaveštena o incidentu.

– Ja sam urlao, zapomagao, zvao u pomoć, a pojedini sveštenici su to posmatrali iz obližnje crkve – kazao je Nestorović, dodajući da je i njegov otac, koji živi u Kragujevcu, dobio preteće poruke i da ih je prijavio policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari