Fudbaleri Partizana pobedili su u subotu OFK Beograd sa 2:1, ali to ni blizu ne dotiče ljude u Humskoj, pa ni navijače, koliko preokupacija oko burnog finiša letnjeg prelaznog roka. Većina transfera je u nedelju uveče bila na “čvrstim obećanjima”, pa bi koliko danas trebalo da se ili stave parafi na ugovore ili da se posao izjalovi “u minut do 12”. U nedelju je “zakrpljena rupa” na levom beku a rešenje se zove Nikola Leković, sada već bivši igrač poljske Lehije iz Gdanjska. Konkurencija na istoj poziciji mogao bi biti i Aleksandar Subić, ali je za to potrebno da banjalučki Borac smanji traženo obeštećenje.

Ipak, najzvučniji dolazak među crno-bele mogao bi biti angažman “Novozelanđanina” Saše Zdjelara, jer je po svemu sudeći postignut dogovor sa Olimpijakosom da mladi vezista dođe na jednogodišnju pozajmicu. Mladi reprezentativac Srbije bi danas trebalo da zaduži opremu i pojača konkurenciju na zadnjem veznom gde je još “zelenom” Marku Jevtoviću potrebna podrška za borbu na tri fronta. U “parnom valjku” se nadaju i Marku Deviću, iskusnom reprezentativcu Ukrajine koji nije u kombinaciji trenera Rubina iz Kazanja. Međutim, do nedelje uveče nije stigao odgovor da li je igrač spreman na raskid ugovora na svoju štetu zarad veće minutaže, pogotovo na međunarodnoj sceni.

            S druge strane, u nedelju popodne bilo je jasno da Miloš Krasić ni u ovom prelaznom roku neće put Beograda, “iako se već dogovorio sa crno-belima”. Ali ne ostaje ni u Fenerbahčeu u kojem je imao dobru platu da sedi na klupi, mnogo češće i na tribinama, već ide put pomenute Lehije.

            – Dogovorio sam se, ali sa Lehijom iz Gdanjska. Idem u Poljsku. Jedino što je na kraju presudilo kod odluke da izaberem Lehiju, a ne Partizan je razgovor sa porodicom. Već smo 11 godina u inostranstvu, smatrali smo da bi nam bilo teško da se vraćamo u ovom trenutku u Srbiju. Partizanu hvala do neba za sve što je učinio da se transfer realizuje. Raskinuo sam ugovor sa turskim klubom i očekuje me potpis na dvogodišnji ugovor sa Lehijom – bio je jasan Krasić.

            Istovetno je završena i priča oko dolaska iskusnog Branislava Jovanovića. Kako je napisao na društvenim mrežama, “viša sila ga je sprečila da se vrati u voljeni klub”, odnosno Hapoel iz Akre je “zategao” situaciju u poslednji čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari